HUSK NU – vaccinationsreglerne

DI har besluttet fra 1. januar 2018 at ændre i klassifikationen af internationale stævner, således at deltagelse i WRL klasser (herunder VM og NM) og i alle kåringer under DI kræver, at hesten er vaccineret i henhold til FEIFs vaccinationsregler

For 2018 er det OK at starte efter danske regler til et WRL stævne, hvis de klasser man deltager i IKKE er WRL klasser. Altså hvis der udbydes en T7-klasse for ryttere med engangslicens – så er vaccination efter dansk regel gyldig. Der kræves FEIF vaccination, hvis man deltager i klasser til FEIFs rangliste.

DI har sammenskrevet vaccinationsreglerne i et samlet regelsæt, som er offentliggjort under fanen for sport og for avl – se her.

Den væsentligste forskel er, at alle heste som starter WRL klasser og deltager i kåringer nu kræves revaccineret senest 6 måneder og 21 dage forinden stævnestart, som FEIFs regler tilsiger. Såfremt hesten vaccineres hvert år fx. 1. april, vil vaccinationen dække frem til den 21. oktober, og dermed kan de fleste få hele stævne-/kåringssæsonen dækket af en enkelt årlig re-vaccination.

Det gældende system har tilladt opklasning af heste til WRL klasser under et stævne. Denne mulighed ophører fra 1. januar 2018, bl.a. med baggrund i de ændrede vaccinationsregler.

DI har ligeledes besluttet, at ALLE heste til ALLE typer stævner i 2019 skal følge FEIFs vaccinationsregler. Der vil altså ikke længere være danske sær-regler fra 2019. Hesteejere bør altså bruge 2018 til at “komme på plads” vaccinationsmæssigt.

 

/Bestyrelsen i DI.