Hold af den islandske hest

Etiske regler i Dansk Islandshesteforening:

1. Inden for al ridesport skal hensynet til hesten prioriteres over alt andet.
  2. Hestens velfærd skal gå forud for avlerens, trænerens, rytterens, ejerens, hestehandlerens, stævnearrangørens, sponsorernes og officials interesser og ønsker.
  3. Omsorgen for, og den veterinærmedicinske behandling af hesten, skal alene have til formål at fremme hestens sundhed og velbefindende.
  4. En høj standard af fodring, sundhed og hygiejne samt overholdelse af forsvarlige sikkerhedsforskrifter skal til stadighed tilstræbes og opretholdes.
  5. Under transport af heste skal der sikres god renligholdelse og ventilation i transportvognen og hesten skal hyppigt fodres og vandes.
  6. Det er af stor betydning til stadighed at forbedre uddannelsen i træning og håndtering af hesten, samt at fremme veterinærmedicinske studier.
  7. Rytterens personlige ridefærdighed, hestefaglige viden og kunnen er afgørende betydning, da disse faktorer er væsentlige for hestens trivsel og velfærd.
  8. Enhver form for ridning og træningsmetode skal tage hensyn til, at hesten er et levende væsen, og må ikke omfatte fysisk eller psykisk vold over for hesten, som foreskrevet af FEI.
  9. Nationale foreninger skal etablere tilstrækkelig kontrol for at sikre at alle medlemmer og alle klubber under dens ledelse respekterer hestens ret til omsorg, pleje og god behandling.
  10. Nationale og internationale regler inden for ridesporten som vedrører hestens sundhed og velfærd skal efterleves ikke kun under nationale og internationale begivenheder, men også under træning. Ridereglementer må kontinuerligt revideres for at sikre dette velfærd.
    Du kan læse mere om hold af heste Code of Ethics and Code of Conduct (FEI) her i FEIF´s Rules and regulations 2016.1 Her: https://www.feif.org/files/documents/FEIF_Rules_Regulations2016_1.pdf