Youth Camp 2017

FEIF Youth Camp 2017

Youth Camp 2017 vil foregå fra d. 11.-18. Juli, så sæt allerede nu kryds i kalenderen.

FEIF Youth Camp 2017 i Belgien – Er det noget for dig?

Hvad er Youth Camp?

FEIFs Youth Camp er en international lejr for unge mellem 13-17 år. Lejren arrangeres hvert andet år i et af FEIFs medlemslande. Den første Youth Camp blev afviklet i 1986. Formålet med YC er at bringe unge islandshestefans fra forskellige lande sammen. Dels for at dele passionen for den islandske hest, men også for at lære noget om hestekultur i andre lande.

I løbet af ugen, vil der være forskellige aktiviteter som man skal deltage i. Aktiviteterne er både med og uden hest. Der vil være mulighed for at leje hest på rideskole til hesteaktiviteterne. Sproget på lejren er engelsk, så det er derfor et krav, at man kan tale og forstå engelsk på et niveau svarende til cirka 7. klasse.

Youth Camp er en stor mulighed for at få nye hestevenner i store dele af verden samt en oplevelse for livet!

Therese Clausen Brock

Therese Clausen Brock er tidligere deltager på både Junior Cup, Youth Camp og Youth Cup, og vi i juniorudvalget har spurgt hende om hendes oplevelser vedrørende FEIFs Youth Camp.

Hvorfor du tog afsted?
Jeg valgte at tage på Youth Camp, da jeg havde fået det anbefalet af nogle venner, som fortalte om hvor fantastisk et arrangement det er. Derudover ønskede jeg også at møde andre unge med samme interesse for den islandske hest, både fra Danmark og resten af verden.

Hvad du fik ud af det ?
Jeg har fået rigtig meget ud af min deltagelse ved Youth Camp. Først og fremmest lærte jeg det danske hold rigtig godt at kende, og taler stadig næsten dagligt med én af pigerne fra holdet, selvom det er over 3 år siden, vi var afsted. Dernæst har jeg også fået venner i resten af verden, som jeg holder kontakten med og f.eks mødtes vi til VM15 i Herning.
Det er planen, at jeg en dag skal besøge dem, eller at de skal til Danmark. Gennem den undervisning vi fik, både teoretisk og praktisk, lærte jeg en masse om træning af ungheste og at kunne afkode hestens kropssprog. Sidst men ikke mindst endte jeg med at få et praktikophold hos Stian Pedersen, som var underviser for vores camp, efterfølgende. Dette var også super spændende og lærerigt.

Hvad er det der gør Youth Camp til et super godt arrangement?
Youth Camp er et fantastisk arrangement fordi det bringer unge sammen fra hele verden, der alle interesserer sig for den islandske hest. Vores Youth Camp bestod både af vandreture, rideture, træning, teoriundervisning og et afsluttende stævne. Vi boede et helt fantastisk sted i Norge oppe i bjergene, og havde sol i en hel uge. Youth Camp er med garanti en uge, jeg aldrig kommer til at glemme.

Mere information, ansøgningsskema mm. vil komme på hjemmesiden så snart FEIF har udsendt den officielle invitation. Du kan følge Youth Camp 2017 på facebook lige her

Du kan også følge FEIF Youth på facebook lige her