Aspirantkursus for kommende FEIF Level 1 instruktører og/eller unghestetrænere

Vil du udvikle dig og få et solidt fundament med en grundig teoretisk og praktisk forståelse for alle relevante dele af arbejdet med heste og ryttere?

 

Figur 1. En uddannelse taget i Dansk Islandshesteforenings Uddannelsesmatrix leder dig mod en internationalt godkendt uddannelse som FEIF-Unghestetræner eller FEIF-instruktør.

 

Velkommen på Aspirantkurset, der er en del af DI’s uddannelsessystem for kommende FEIF Level 1 instruktører og/eller unghestetrænere.

Tilrettelæggelse og indhold
Kurset består af én kursusgang af fire dages varighed. På kursets sidste dag vil en praktisk rideprøve finde sted, ligesom der efterfølgende skal afleveres en teoretisk opgave. Dette er dog ikke obligatorisk, med mindre man ønsker at videreuddanne sig Unghestetræner eller FEIF level 1 instruktør.

Kurset består af teori og praktisk rideundervisning fra medkursister samt uddannede FEIF Level 3 instruktører på kursistens egen hest, arbejde fra jorden med hesten, gruppearbejde og mundtlige fremlæggelser.

Adgangskrav

 • Deltagelse på Basiskursus

eller

 • Deltagelse på DI Gangartslærekursus 1
 • Deltagelse på DI Hestevelfærdskursus 1
 • Flerårig hesteerfaring
 •  
  Forudsætninger
  Teoretisk viden:
  Det forventes, at kursisten har grundlæggende viden om hesteadfærd, fysiologi, anatomi, træning og indlæring samt til lovgivning om hestehold, sygdomsforebyggelse og korrekt fodring. Ydermere bliver der undervist i gangartslære på udvidet niveau. Det forventes derfor, at kursisten har godt kendskab til den islandske hests fem gangarter, gangartsfejl og basal træning af disse.

  Praktisk erfaring:
  Det forventes, at kursisten har god rideerfaring såvel som nogen undervisningserfaring og basal forståelse for korrekt træning af hesten.

Mødested/startsted
Vilhelmsborg
Bedervej 101
8320 Mårslet
Danmark

Tilmeld dig her