Frilco Philippines Corporation

Hedeland skal være landets vildeste læringsrum

Hedeland uden for København, hvor også Dansk Islandshesteforening har sit store baneanlæg skal være Danmarks vildeste læringsrum, hvor det rå, aktive og rolige kombineres med kultur og unikke kulturoplevelser. Sådan skriver licitationen.dk

Planen med den nye udviklingsplan, som Greve, Høje-Taastrup og Roskilde kommuner sammen med selskabet I/S Hedeland og Realdania har præsenteret for det store naturområde Hedeland, sætter retning for Hedelands udvikling de næste mange år.

Det indeholder planen

På grænsen mellem Sletten og Hedebjergene indeholder planen en hovedindgang til Hedeland ved Flintesø. Har kan opføres et besøgs- og læringscenter, som skal formidle Hedeland og danne ramme for udstilling, naturskole, café og base for besøgende.

Tæt ved Flintesø er der tanker om at skabe ”Flintebjerg”, som kan være et aktivitetsbjerg for alle aldre. Skitserne viser en gigantisk svævebane, et kæmpe klatreanlæg og andre udfordringer til kondition og balance.

I Hedebjergene ligger også Vindinge Langsø. Her er der et forslag om at udvide naturlegepladsen ved at skabe et børnebjerg – en stor skråning, der udfordrer børnenes motorik på mange forskellige måder med balance på sten og træstammer, en kæmpegynge og stejle klatreområder.

– Med udviklingsplanen for Hedeland står vi med et stærkt, fælles grundlag for at skabe et attraktivt, rekreativt område i denne del af hovedstadsområdet. For de tre kommuner vil planen være et godt værktøj til at prioritere og planlægge retningen for Hedelands udvikling. Potentialet er der nu til at udnytte Hedelands rekreative kvaliteter til gavn og glæde for både nuværende og fremtidige beboere – og for alle andre, som besøger området, udtaler filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania i pressemeddelelsen.

I/S Hedeland begynder nu arbejdet med at gøre udviklingsplanen, som er udarbejdet af SLA Arkitekter, til virkelighed.

Samtidig vil de tre ejerkommuner Greve, Roskilde og Høje-Taastrup i fællesskab arbejde for at skaffe ekstern medfinansiering til de store tiltag, som markerer igangsætningen af planen.