Frilco Philippines Corporation

Kom TÖLT du søde milde!

Det er maj måned og inden længe lander TÖLT hjemme hos dig!

Tölt 3 2020 – uddrag

Af Kristina Christensen

Medredaktør Pernille Engsig Eskildesen indleder TÖLTs majnummer således:

-I skrivende stund fylder coronakrisen næsten alt i Danmark og på resten af kloden. Islandshesteverdenen er også berørt. Store arrangementer som Nordisk Mesterskab er aflyst, og på den kommercielle side er handicapridning, rideferie, eksport/import, turridning, rideskoler, salg af rideudstyr hårdt ramt.

Konsekvenserne af det, der sker lige nu, vil være alvorlige og ødelæggende for nogle. Her på redaktionen tænker vi meget på jer, der på en eller anden måde er ramt. Vi opfordrer vores læsere til – når den tid kommer – at støtte op om foreningsarrangementer, stævner og forretningsdrivende. Så vi kan komme så godt som muligt ud på den anden side.

På markerne står vores heste lykkeligt uvidende om COVID-19. De æder, sover, får føl, leger. – Og en del af dem begynder at klø sig lige præcis nu…

 

På vej til mitternes rige

Vi hører jævnligt rygtet: Der er en vaccine mod sommereksem lige om hjørnet. – Så sker der kke rigtigt mere. Men denne gang er den altså god nok, afslører TÖLT.

Endelig er der en vaccine på vej, som skal forhindre, at heste født på Island udvikler eksem, når de bliver eksporteret. Mød forskerholdet bag vaccinen, der i samme omgang tester et præparat til behandling af heste, der allerede lider af eksem.

Bliv klogere på sommereksem og vaccine i TÖLTs store tema.

Om gode heste og svære beslutninger

Han har succes som rytter og hestetræner. Arrangerer store events. Driver en blomstrende forretning og bor på en stor hestegård med sin kone og to børn.

Bag den rolige, nordjyske facade og de utallige overbevisende præstationer ligger et Ole Opfinder-gen, en livslang passion for gode heste og en udpræget forretningssans. Kom tæt på heste- og forretningsmanden Rasmus Møller Jensen.

Læs også:

  • Han-heste fik skåret halsen over ved vikingernes grave!
   Hvorfor foretrak de islandske vikinger at tage hingste og vallakker med sig i graven?

 

  • Hesteeadfærdsforsker Janne Winther Christensen spørger: Sover din hest godt?
   Nogle heste kollapser i søvne!

 

  • Malte elsker heste – især Hervör
   Hjemme hos 12-årige Malthe Cook, der blev årets kåringsrytter i DI i 2019

 

  • Sommerfodring, græs og fruktan –
   Kostvejlederen giver gode råd

   Lyst til flere spændende TÖLT-artikler?

   Tegn abonnement på Magasinet TÖLT lige her