Frilco Philippines Corporation

DKs første NM-medalje i hus-mon ikke der er flere på vej?

Margaretehof Islandshestegård emmer af varm sommerstemning og afslappede publikummer. Familien Montans gård i den skånske skov lagde for første gang græs til islandsk hestesport i 1994. De svenske mesterskaber og adskillige sportskonkurrencer er blevet afholdt her, hvor hestene endda kan nyde den luksus at blive kølet af i gårdens å.

Danmark har fået sin første medalje
I dag, torsdag, kunne de første nordiske mestre udnævnes. Blandt blafrende islandske, norske, danske, svenske og finske flag fik ungrytter Clara Håkonsson og Branda frá Holtsmúla 1 Danmarks første NM-medalje i bronze i PP1-Stilpas.

Ungrytter Clara Håkonson og Branda frá Holtsmúla 1 vinder NM-bronze i PP1 med 6,71. Foto: Andreas Hejndorf.

Stilpas er et relativt nyt felt for Clara og Branda. Parret tog først hul på genren i foråret 2018, fortæller hun.

-Det er ikke ligefrem fordi, stilpas er vores spidskompetence, siger Clara og griner. Det er mere P1 og P2. Så en bronzemedalje i stilpas – det er meget fint! Stilpas er absurt svært – derfor er det også ret fedt, når det lykkes! Det er jo begge gennemløb, der tæller, og du får ikke flere chancer, som man gør i de andre pasklasser. I P1 og P2 skal du f.eks. kun have ét godt løb, og så er du sikret.

-Stilpas er ufattelig sjovt, fordi du kun har 25 meter, hvor du skal være lynhurtig til at korrigere. Det er udfordrende på tid, og det skal være korrekt, for det går så hurtigt. Branda er enormt rolig af en pashest at være. Det kunne man også se i æresrunden, hvor jeg nemt kunne skridte afsted på hende med tøjlerne i en hånd, og det danske flag i den anden, mens nogle af de andre heste nærmest gik sidelæns. Når det gælder, kan hun være ilter, men ellers er hun en rigtig rolig hyggehest, siger Clara og smiler.

De følgende dage skal Clara og Branda ride P1 og speedpas. Og Clara glæder sig.

-Det er et fint stævne, og de danske holdlederne er gode –  f.eks. her i stilpas, hvor de fortæller os, hvem der er inde på banen og hvornår, det er tid til, at du skal på. De står alle fire og holder styr på tid, timing og ryttere, og ikke mindst stod Christian klar med vand for enden af banen!

Clara i æresrunde. Foto: Andreas Hejndorf

 

Rasmus Møller Jensen tæt på en NM-medalje. Han og Garpur frá Kjarri fik en fjerdeplads i stilpas for seniorer. Foto: Andreas Hejndorf.

Overvældende mange A-finaler
Der tegner sig et rigtigt positivt billede af de danske landsholdsrytteres placeringer indtil videre. I samtlige A-finaler i de dicipliner, hvor Danmark deltager (undtagen GDY og GDA) er de danske ryttere repræsenteret.

Julie Christiansen og Stormur frá Hemlu. Foto: Andreas Hejndorf

Se f.eks. Julie Christiansen fortælle her om sit enormt flotte udtagelsesridt i T2, hvor hun opnåede en total på 8,37 på Stormur frá Hemlu 1.

Der bliver virkelig noget at se på i weekenden, hvis du påtænker en tur over Øresund for at bakke op om de danske ryttere!  Der er stadig billetter, og et mesterskab er nu engang bedst, når der er masser af publikum til at heppe!!

Du kan finde billetsalget til NM 2018 lige her

Husk at du også kan følge med på landsholdets egen facebookside lige her

/KC