NYHEDER

28/2-2022

1. marts er sidste frist for tilmelding til virtuelt avlermøde

Torsdag den 3. marts 2022 kl. 19.00 – 21.00 er der virtuelt avlermøde arrangeret af Dansk Islandshesteforening.

Hvad handler mødet om

I 2021 blev der på baggrund af CEM-udbruddet i 2020 lavet en screening for CEM i den danske population af islandske avlsheste.

Denne screening var et projekt, som blev varetaget af Statens Serum Institut (SSI) og Københavns Universitet (KU) med penge fra Hesteafgiftsfonden og Dansk Islandshesteforening.

Screeningen blev lavet for at forsøge at kortlægge, hvor udbredt CEM bakterien er i den danske population af islandske heste, og for blandt andet at optimere på behandlingsmetoder, afdække smittespredning og – måder samt andre vigtige parametre.

En lille smule af de resultater og erfaringer, som denne screening har givet, er kommet ud til medlemmer og ejere af islandske heste, men på dette møde vil Mette Christoffersen fra KU fortælle mere om, hvilke resultater, man har fået på nuværende tidspunkt, og hvad det afføder af praktik for os som avlere i forhold til CEM.

Tidsplan

Indledning:
Rune Hansen, avlsformand

Foredrag:
Mette Christoffersen, dyrlæge og lektor Sektion for Veterinær Reproduktion og Obstetrik, Københavns Universitet og leder af forskningsprojekt om CEM.
Mette orienterer om CEM og CEM forskningsprojektet.

Spørgsmål fra deltagerne

Tilmelding sker via Sporti HER.

Når man er tilmeldt, modtager man dagen før mødet en indkaldelse til et Teamsmøde.