NYHEDER

16/2-2022

15 nye dommeraspiranter klar til at starte på uddannelsesforløb

15 nye aspiranter klar til at starte på uddannelse som sportsdommer i Dansk Islandshesteforening. To dommere ønsker at genoptage erhvervet.

Af: Kristina Christensen Introfoto: Sasha Nellemose

 

Lørdag d. 12. februar afholdt Dansk Islandshesteforening introduktionsdag til sportsdommergerningen på Vilhelmsborg.

I alt deltog 17 interesserede deltagere.

På dagen blev uddannelsesforløbet som sportsdommer gennemgået og emner som dommeretik, ansvar, professionalisme og rollemodel blev præsenteret.

Herefter var der gruppediskussioner, præsentation af videobedømmelse ud fra guidelines samt en lille teaser på dommerhvervet.

Alle deltagerne deltog i en personlig samtale med udgangspunkt i deres ansøgning, og fik en tilbagemelding på muligheden for at starte på uddannelsesforløbet. Forinden havde de indsendt en motiveret ansøgning.

– Dagen gik rigtig godt, og vi har nu et hold på 15 nye dommeraspiranter samt to tidligere dommere, som har ønsket at starte igen, fortæller Hanne Bjerre, der sammen med en planlægningsgruppe bestående af Marie Louise Christiansen, Vibeke Dahl Thomsen og Iben Toftvang, stod for at afvikle dagen. Alle i gruppen er selv dommere.

– Der var en overvægt af deltagere fra nord- og midtjylland, men også deltagere fra syd- og vestjylland og et par fra Sjælland. Deltagerne syntes, det havde været en god dag, og vi har store forventninger til holdet, afslutter Hanne.

Lyst til at læse mere?

Læs om kursusforløbet for tidligere sportsdommere HER

Læs om det nye sportsdommer aspiranthold i Dansk Islandshesteforening HER