NYHEDER

14/12-2020

Årets avlspriser 2020 – Tillykke til Årets hingst!

Det er normalt et højdepunkt på generalforsamlingen, når priserne i foreningsåret, der er gået, skal uddeles. I år er det anderledes, for generalforsamlingen er udsat. Avlskomiteen har derfor besluttet, at alle avlens priser skal offentliggøres løbende online.

 

Af Kristina Christensen

Følg prisuddelingen her på islandshest.dk, hvor avlskomiteen i en række opslag vil præsentere prismodtagerne i avlen 2020.

I dag præsenteres årets hingst 2020:

Årets hingst – DI-Ærespræmie, skænket af DI-AVL.
Denne ærespræmie uddeles til en hingst, der har gjort sig særligt bemærket.

Kriterierne for denne kategori er, at det er en hingst, som har gjort sig positivt bemærket i avlen og/eller på konkurrencebanerne. Det kan være en bemærkelsesværdig præstation ved en kåring (enten egen kåring eller afkomskåring eller et større antal kårede afkom).

DI-avl vægter, at det er en danskavlet hingst.

Årets hingst 2020 får følgende ord med på vejen af avlskomiteen:
Årets hingst 2020 er en 8-årig hingst, der har gjort sig særlig bemærket bl.a. ved sin egen kåring i 2020, hvor han opnåede 8,41 for byg og 8.94 for rid og total 8.75. Han er dermed den højest ridekårede danskavlede hingst nogensinde.

Han har siden 4-års alderen vist stort talent både på kåringsbanen og i sporten. Han var som både 4 og 5 års den højest kårede danskavlede hingst i sin gruppe, og som 5 års blev han udtaget til VM i 2017 og her blev han den næsthøjest bedømte hingst i klassen for 5 års hingste.

I sporten har han gjort sig bemærket ved DM med flere guldmedaljer, og i en alder af kun 6 og 7 år udtaget til landsholdet, og repræsenterede Danmark ved henholdsvis NM 2018 og VM 2019 med finalepladser ved begge mesterskaber. Han har udvist stor alsidighed og talent i en meget ung alder.

DI-Ærespræmie som årets hingst 2020, skænket af DI-AVL tildeles hingsten DK2012100113 Skinfaxi fra Lysholm.

Hjertelig tillykke til Skinfaxi samt avler og ejer Lis Lysholm Falck!

Skinfaxi fra Lysholm og Søren Madsen ved NM 2018. Foto: Privat