NYHEDER

19/4-2023Forfatter: Kristina

Kom til et brag af en debat: Ryttere skal have samme adgangsforhold til naturen som andre naturbrugere!

Hører du til mængden af ryttere, der gerne vil have flere og bedre adgangsmuligheder for at færdes til hest i naturen? Så har du muligheden for at vise det nu!

Af Kristina Christensen

Kom og vær med, når vores egen formand for naturkomiteen, Caroline Seehusen, skal deltage i en stor paneldebat til Naturmødet. Det løber af stablen på Hirtshals havn i Nordjylland i weekenden.

Caroline Seehusen skal tale rytternes sag i spørgsmålet om, hvordan man tilgodeser forskellige interesser i den privatejede del af den danske natur.

Det foregår i det store telt “Thunderdomen” d. 12. maj kl. 11:00 – 11:45.  Debatten hedder “Allemandsret på privat mands jord”.

Det er gratis, og alle ryttere opfordres til at komme og være synlige i debatten og stille spørgsmål til ridendes adgangsforhold i den danske natur.

Står retten til privat ejendom hævet over retten til naturen?

Der er lagt op til debat om sameksistens mellem forskellige brugergrupper af naturen udfra det synspunkt, at flere ønsker at bruge naturen rekreativt. Her med særligt udgangspunkt i naturadgang på privat jord og de interessekonflikter, der findes her. Er der et problem i virkeligheden?

Vis din støtte til Caroline Seehusen, når hun medvirker i paneldebatten med Rune Engelbreth Larsen, Astrid Laura Dam Jensen, Michael Munksdorf og Rasmus Stampe Emborg.

Scene: Thunderdome, hvor de store debatter typisk gennemføres på tværs af interesseorganisationer og politiske partier. Her trækkes de store linjer og holdninger mødes. 

Tidspunkt: 12. maj kl. 11:00 – 11:45.

Sted: Den Nordjyske by, Hirtshals i dagene 11. – 13. maj 2022. Naturmødet flytter ind på havnen og midt i centrum af byen og strækker sig også ned på stranden.

 

Læs også: De kæmper for adgang til naturen

Læs også: Artikler på magasinettolt.dk om adgang til ridning i naturen

Gå til Naturmødets hjemmeside