NYHEDER

17/7-2018

Beklagelig dommerfejl ved DM

DI Sport vil gerne orientere om en beklagelig dommerfejl ved DM.

I gruppen GDY blev Dúx fra Útnyrðingsstöðum og Liva Kjær Madsen kåret som danmarksmestre efter pointlighed mellem Dalvör fra Stafni og Rebecca Hyldgaard. Begge ekvipager ender på karakteren 8,372. Liva Kjær Madsen udnævnes som Danmarksmester efter dommervotering med dommerstemmerne 3-2.

Efter præmieoverrækkelsen bliver stævnesekretariatet kontaktet af én af dommerne. Dommeren gør opmærksom på, at dommeren har afgivet forkerte point i en opgavedel. Først idet sekretæren indtaster tallene i Icetest minutter efter at dommeren har voteret sin vinder, udregner systemet at Dalvör fra Stafni og Rebecca Hyldgaard ligger pointmæssigt højere end Dúx og Liva. Stævnesekretariatet ser intet andet valg end at omstøde udnævnelsen.

-Det er en yderst beklagelig situation, som disse to meget dygtige ryttere ender i. At skulle fortælle to unge piger at medaljerne er uddelt på et forkert grundlag er følelsesladet, siger Stine Weinreich formand for DIs sportskomité, der også var stævneleder under DM i Gæðingakeppni. Men tallene i Icetest taler sit tydelige sprog, og i denne situation er de afgørende. Jeg beklager dybt overfor Liva Kjær Madsen. Jeg ønsker hende og Dúx tillykke med landsholdsudtagelsen og jeg ønsker samtidig Dalvör fra Stafni og Rebecca Hyldgaard tillykke med titlen som danske mestre, afslutter hun.