NYHEDER

30/3-2021

Dansk Islandshesteforening følger udviklingen i spredningen af Herpesvirus-1 (EHV1)

Dansk Islandshesteforening følger udviklingen i spredningen af Herpesvirus-1 (EHV1), og er opmærksomme på DRFs udmelding pr 29.marts 2021, der vedrører nedlukning af DRFs nationale stævner og aktiviteter mv. indtil d. 26. april 2021.

DRFs udmelding gælder KUN for DRFs nationale stævner og aktiviteter, og gælder ikke klub- og elevskoleaktiviteter. DRFs udmelding gælder naturligvis kun DRF – og ikke DI.

Der er ikke konstateret herpes blandt islandske heste.

Vi opfordrer alle til at udvise ekstrem påpasselighed og kun omgås heste, hvis helbredssituation er kendt. Det gælder i forbindelse med undervisning, fælles rideture og andre aktiviteter, hvor flere heste fra lokalområdet bringes sammen. Vi opfordrer til at tage alle forholdsregler mod smittespredning herunder holde sig fra steder, hvor der er konstateret smitte.

Ved symptomer på luftvejsinfektion og feber opfordrer vi til at isolere hesten/hestene og tilkalde dyrlægen. Læs mere om Equin Herpesvirus HER  

Bygningsbedømmelse d. 3. april aflyses

I lyset af situationen har Dansk Islandshesteforening dog besluttet at aflyse den planlagte Bygningsbedømmelse, der skulle have fundet sted på lørdag d. 3. april. Dette sker, da der deltager heste fra store dele af landet. Der vil tilgå besked direkte til de heste-ejere, der er tilmeldt.

Vi kan på Sporti.dk se, at der ikke er planlagt større stævner, hvor heste fra et større geografisk område kommer sammen på en stævnebane, førend weekenden d. 17.-18 april. Vi håber, at situationen udvikler sig, således at det er muligt at afholde disse planlagte stævner i weekenden d. 17.-18. april.

Vi håber, at alle udviser forsigtighed, således at udbruddet kan bringes under kontrol, og at vi kan komme i gang med alle de aktiviteter, som vi sådan har set frem til.

DI følger situationen og melder ud i takt med udviklingen.

Med venlig hilsen Dansk Islandshesteforening