NYHEDER

21/6-2019

Deltager-rekord og stor sponsortilslutning ved DM i gæðingakeppni!

DM i gæðingakeppni, Herning 2018. Foto: Silke Wittus Johnsen

Af Kristina Christensen Foto: Silke Wittus Johnsen

Der er i dén grad grund til både at juble og klappe i hænderne over antallet af tilmeldte ekvipager til årets DM i gæðingakeppni!

Antallet af tilmeldte stod klart efter tilmeldingsfristen i går lukkede til midnat. Her nåede antallet op på 144 ekvipager. Det er ganske enkelt ny rekord i antal tilmeldte til et DM i gæðingakeppni!

Stine Weinreich, formand i DIs sportskomité glæder sig:

-Den store opbakning betyder, at arbejdet i de siddende sportskomitéer i DI gennem de sidste ti år med at få gæðingakeppni op at stå som en disciplin i Danmark, bærer frugt.  Nu står vi i den situation, at det er muligt at holde et DM “på egne ben” uafhængigt af sportsdicipliner. Det betyder, at der er god grobund i vores lokalklubber for at holde stævner i gæðingakeppni, når søgningen viser sig så massivt som den gør her ved DM. Klubberne bliver det sted, hvor man øver sig, derved kan man tale om, at den strategi, hvor man skal kvalificere sig via DRL-stævner ser ud at være lykkedes. Gæðingakeppnis prestige i Danmark ser ud til at vokse og udskille sig mere og mere fra sportsdelen.

De praktiske omstændigheder skal tilsvare antal deltagere og publikum

Hos de frivillige stævnearrangører – herunder Nete Jørgensen, formand i Faxiklubben er glæden også stor:

– Vi er fuldstændig væltet bagover! I mandags turde vi dårligt bestille ekstra toiletvogne, og nu knokler vi på med at sikre os, at de praktiske omstændigheder tilsvarer antal deltagere og publikum.  Det drejer sig om alt lige fra ekstra renovation og toilettømning.  om der er p-pladser nok, strøm nok, mad nok osv. Det skal vi nok få på plads. Lige nu er vi også i gang med at lave tidsplan ift. banepleje og udstyrskontrol.
Vi får brug for flere folk til at dirigere trailere og biler på plads samt hænder til indtjeck. I den forbindelse vil jeg gerne sige, at vi forsøger at lave indtjeck på forskellige tidspunkter i løbet af dagene, og at vi gør alt, hvad vi kan, for at det kommer til at glide så fleksibelt som muligt. Vi håber ligeledes, at rytterne vil være fleksible og overholde de anvisninger, de frivillige giver. Det skyldes ikke mindst at der også er brandhensyn at tage. Jeg kan også sige at onsdag aften får vi brug for mange hænder til klargøring – her er der øl, vand, pølser og brød til alle og måske, hvis jeg når det lagkage – min mand fylder nemlig treds! siger Nete og griner.

En sadel som hovedgevinst i det store lotteri

Camilla Mehlsen, der over flere måneder har arbejdet med at tiltrække sponsorer til stævnet er overvældet over sponsorernes interesse og tilslutning:

-Jeg véd slet ikke, hvor jeg skal starte, når jeg skal præsentere gaverne til måske Danmarks vildeste stævne-lotteri, siger hun og fortæller, at hovedpræmien er en sadel fra Jim´s Sadelmageri. Hele DM-gruppen er fuld af beundring og taknemmelighed over den opbakning, som lotteriet har fået fra nær og fjern, stor og lille. Det er virkelig fællesskab. Vores fantastiske klassesponsorer er også en kæmpe del af at få det her til at lykkedes. Vi vil gerne rette en stor tak både til dem og til de, der har bidraget med gaver til det store lotteri. Vil vi også gerne rette en tak til stævnets hovedsponsor Karlslund for at klæde alle, der har meldt sig som hjælpere i løbet af alle tre dage på i flotte og farverige t-shirts og jakker. Tag et kig på alle sponsorer og udstillere lige her

Information og online-aktiviteter 

Du kan følge Danmarksmesterskaberne på Facebooksiden “DM i Gæðingakeppni” 2019 lige her
(Send en PB her, hvis du kan hjælpe onsdag aften på Hedeland)

Du kan læse praktisk information, se resultater om stævnet m.m. lige her