NYHEDER

25/5-2018

Den islandske hest fejrer jubilæumsår som den største race på Landsskuet


Den islandske hest fejrer jubilæumsår som den største race på Landsskuet

Foto: Simon Nørlev Nyberg

Danmarks største dyrskue for heste, Landsskuet i Herning, bliver endnu større, når omkring 600 heste fra hele landet samles den 5.-7. juli. Til selve bedømmelsen er der tilmeldt 355 heste, hvilket er syv mere end sidste år og det højeste antal i nyere tid. Blandt de 23 hesteracer i kataloget skiller især den islandske hest sig ud. I år er racen klart den talrigeste race. Det skriver Landsskuet i en pressemeddelelse.

– I anledning af Dansk Islandshesteforenings 50 års jubilæum havde udstillerne et mål om at fylde en hel stald og måske endda nå op på 50 dyr. Og det er altså faktisk lykkedes, siger Bjarne Poulsen, racepræsentant ved Landsskuet og siddende i DIs dyrskueudvalg.

Motiv fra det Fynske Dyrskue 2017. Foto: Simon Nørlev Nyberg.

Der er tilmeldt 51 islandske heste, inkl. 2 samlinger og tre kårede avlshingste plus 10 ekstra heste, der indgår i showet. Så alt i alt 61 islandske heste. Publikum vil kunne opleve avlshingstene Askur fra Solholt, Jór frá Gýgjarhóli og Ísak frá Kirkjubæ. Der vises en afkomssamling efter Ögri fra Háholti, en hoppesamling efter Kráka frá Sjónarhóli. Til showet, der kan opleves fredag og lørdag eftermiddag (tidspunket ligger ikke helt fast endnu) optræder 18 heste.

-På ”Islænderstræde” bliver der fest og glade dage, forlyder det fra Birgitte Gyldenlund Pust. Vi vil byde alle velkommen i islandshestestalden og på racens stand, hvor vi vil formidle om den islandske hest. Vi opsætter et stort langbord til fællesspisning i stalden fredag aften, og der er fælles morgenmad torsdag, fredag og lørdag i stalden. Vi vil meget gerne have gæster – så kig endelig forbi!

Sammen med Maiken Rønhave, Lise Vang Lembcke har Birgitte Gyldelund Pust gjort en stor og flot indsats for at tiltrække deltagere til landsskuet. De gør dermed et godt PR-arbejde for at formidle racen bredt, afslutter Bjarne Poulsen.

/KC