NYHEDER

20/5-2020

Der kan endnu ikke afholdes fysiske stævner i DI-regi med over 10 deltagere

 

Myndighederne har offentliggjort en plan for fase 2 af genåbningen af det danske samfund, og selvom der nu officielt åbnes op for al udendørs idræts- og foreningsliv, fastholdes forsamlingsforbuddet mod flere end 10 personer stadig.

 

Sportskomiteen må derfor og desværre orientere landets lokalklubber og stævnearrangører om, at det stadig er gældende, at der ikke må holdes stævner, hvis antallet af samlede deltagere i hele arrangementet over en hel dag overstiger 10 personer. Dette gælder i perioden til og med 8. juni.

 

Et ridestævne betragtes af politiet som én aktivitet.

For vores islandshestesport gælder det derfor, at der max. må deltage 10 personer totalt i et eventuelt stævne. Derfor er det desværre ikke muligt at afholde stævner med fx. flere grupper af 10 personer fordelt rundt omkring på en stævneplads eller henover forskellige tidspunkter på en stævnedag. 

Da der ifølge Rigspolitiet ikke vurderes ud fra smitterisiko, når det kommer til arrangementer, kan man ikke argumentere med, at ridesporten ikke er en kontaktsport, eller at der sagtens kan holdes behørig afstand under ridestævner. Grundlæggende er det forsamlingsforbuddet, der skal overholdes.

Mulighed for stævner fra 8. juni
Sportskomiteen og bestyrelsen følger myndighedernes udmeldinger tæt, og vi er i dialog med både Dansk Rideforbund og DIF. I genåbningsfase 3, som regeringen har udmeldt, tager sin begyndelse d. 8. juni ser vi frem til at stævner i DI forhåbentlig får mulighed for at kunne genoptages. Selvfølgelig under den forudsætning at smittetrykket forbliver under kontrol. Det har vi alle sammen et ansvar for at hjælpe med til.

 

Vedrørende afholdelse af Kåring 1, er det vigtigt at vide, at politiet i Herning var konsulteret adskillige gange både i begyndelsen af planlægningen og helt op til selve afviklingen, for hele tiden at være i overensstemmelse med deres retningslinjer.  

 

Med venlig hilsen

 

DIs sportskomité 

 

Link til flere oplysninger om fase 2