NYHEDER

20/8-2019

Dødsfald

Lene Schou døde torsdag den 15. august efter længere tids sygdom.

Lene Schou blev 73 år – men tabte kampen mod kræft.

Hun var oprindelig uddannet børnehavepædagog og havde forskellige jobs i børneinstitutioner på både Sjælland og i Jylland. I den egenskab blev hun ligeledes udsendt af Røde Kors til Kap Verde og som medfølgende hustru til Angola i slut-70’erne. Familien bosatte sig i Sondrup ved Hundslund syd for Århus, og herfra tog Lenes Schous interesse i den islandske hest fart.

Hun var i bestyrelsen i Nökkvi i 1983-88, Dansk Islandshesteforenings bestyrelse i 1988-1991, og sidenhen i Glettas bestyrelse i 1990’erne, og samtidigt sad hun med i en masse forskellige udvalg, herunder Naturudvalget og Reglementsudvalget. Hun var med i en mangfoldig mængde aktiviteter, herunder Aktivitetsugen i mange år, VM i 2003 i Herning og Bededagsstævnet i Herning – helt frem til 2014, hvor bededagsstævnet i regi af de Fynske og Jydske Klubber stoppede.

Lene Schou blev ansat på sekretariatet i Dansk Islandshesteforening den 1. juni 2001 af daværende formand Stefan Langvad som sekretariatsmedarbejder, og stoppede ved udgangen af 2012 med titel af kontorleder.

Lene var en meget værdsat medarbejder og en god og loyal kollega. Indsatsen var ud over det sædvanlige, og hun var et rigtigt foreningsmenneske, som vil blive savnet. Æret være hendes minde.

Mårslet, 20. august 2019