NYHEDER

17/1-2019

Dus med D stævner – lempelser for dig, der er ny i stævneverdenen

Stævnesæsonen står for døren. Ofte vil D-stævner være den første stævneklasse nye islandshesteryttere eller unge nytilredne heste stifter bekendtskab med i islandshestesports-sammenhæng.

Dansk Islandshesteforening vil gerne hjælpe så mange som muligt godt på vej ind i sportens verden.

Derfor har DIs Sportskomité barslet med flere tiltag, der giver D-stævneryttere og nye stævnearrangører gode forudsætninger for at prøve kræfter med stævner.

Forenkling og lempelser

– I det nye år har vi i DIs sportskomité sat fokus på at forenkle danske islandshesterytteres mulighed for at deltage i stævner med D-status, fortæller formand for sportskomitéen, Stine Weinreich. Kunne vi gøre det mere lempeligt, var ét af de spørgsmål, vi stillede os selv efter sidste generalforsamling, og vi er nu klar til at præsentere nogle tiltag, som gælder fra 1. januar 2019:

 • Vaccinationsreglerne lempes for D-stævner
  Således behøver din hest ikke at være vaccineret efter FEIF/FEIs regler, men efter det lempeligere reglement, der hidtil har været gældende. Se vaccinationsreglerne her.

 

 • Udgifter for ryttere nedsættes
  For at starte stævner skal man have en gyldig rytterlicens. En D-licens gælder til klasser, som udbydes med D-status. Prisen for en årlig D-licens er nu:
  – DI-medlemmer: 50 kr. (førpris 160 kr.)
  – Lokalklub-medlemmer: 295 kr.

 

 • Genindførsel af lokalklubbers mulighed for at indløse stævne D-licens.
  En klub, der er medlem af DI, kan købe en klublicens for kr. 1500,- som kan bruges til et D-stævne. Ved at købe en klublicens til et D-stævne, har klubben købt licens på rytternes vegne, og kan lade ryttere uden rytterlicens starte til stævnet. Rytterne skal være medlemmer af enten en DI lokalklub eller DI.

 

 • Udgifter for stævnearrangør nedsættes
  Dommerudgifter minimeres. Således behøver stævnearrangører af et D-stævne blot at påregne udgift til 1 dommer og ikke til 3 dommere.

 

God stævnesæson

Med disse tiltag håber DIs Sportskomité, at endnu flere ryttere og stævnearrangører oplever det mere lettilgængeligt at arrangere D-stævner og at deltage.
– Vi vil gerne være lydhøre, når det gælder de rammer, hvorunder man kan praktisere sin sport. Skulle du have spørgsmål til ovenstående, kan du rette henvendelse til enten sekretariatschef Max Adelsbøll eller jeg. Så er det bare med at komme i gang. God stævnesæson, afslutter Stine Weinreich.

/DIs Sportskomité

Stine Weinreich, Trine Winther, Wiebke Madsen, Eva Maria Grout og Rikke Schöllhammer Wolff mail:

Mail: Sportskomiteen@islandshest.dk