NYHEDER

26/3-2018

Dyrskue – et fantastisk udstillingsvindue for den islandske hest

Samling, Roskilde Dyrskue 2017. Móska, Óska, Mist, Móra, Milla og Módi alle fra Hårkildegård (samlingen er efter VM-hingsten Kormákur vom Lipperthof). Samlingen opnåede 23. point, ærespræmie og blev nr. 2 i konkurrencen om skuets bedste samling. Foto: Pernille Wulff Harslund, privat.

Sommerens store dyrskuer er enorme tilløbsstykker og et eminent udstillingsvindue for vores islandske hesterace.

Allerede nu er der tilmeldt mange islandske heste både til Roskilde Dyrskue og til Det Fynske Dyrskue. Men der er plads til endnu flere, og hvem drømmer ikke om at se 50 islandske heste repræsenteret begge steder i anledning af DIs jubilæumsår?

Det er LIGE NU, du skal tilmelde dig, hvis du drømmer om at opleve de festlige rammer og sammenholdet i islandshestelejrene. Tilmeldingsfristen er tæt på for begge dyrskuers vedkommende.

Roskilde dyrskue
På Roskilde Dyrskue d. 8.-10. juni kan interesserede møde racerepræsentanter for den islandske hest i Huset på Torvet, som DIs racerepræsentant Jørn Hartvig i år har fået stillet til rådighed i anledning af foreningens jubilæum. Huset vil fungere som PR-stand for den islandske hest. Lokalklubben Faxi optræder med kvadrilleridning både fredag, lørdag og søndag, og i Roskilde kvadrillen, der åbner det store hesteshow, vil der også være racerepræsentanter på islandske heste. Se Facebookgruppen “Islandske heste på Roskilde Dyrskue”  her

Det fynske dyrskue
Ved det Fynske Dyrskue, der afholdes i Odense i dagene 15.-17. juni, og har den islandske hest status af at være jubilæumsrace. Det giver en række muligheder. Bl.a. har islandske heste fortrinsret i tilmeldingsperioden, og under dyrskuet får alle jubilæumsracer stillet en PR-boks til rådighed. Lørdag og søndag er der Hestegalla. Her vil hver race give en opvisning, der repræsenterer dens hjemland. I racernes opvisningsshow kan publikum opleve den islandske hest som både alrid-, sports-, konkurrence-, køre- og fritids- og familiehest. Se facebookgruppen “Det Fynske Dyrskue 2018 – Den islandske hest” lige her
OBS pr. 26/3: Selvom der er lukket for tilmeldinger har islandske heste fortrinsret på ventelisten, da den har stutus af jubilæumsrace.

Sådan gør du
Tilmelding Roskilde Dyrskue senest 1. april – se her
Kontaktperson Islandske heste på Roskilde Dyrskue: Mogens Koefoed Marker, mogens.marker@icloud.com

Tilmelding Det fynske Dyrskue: Online tilmelding er lukket, DERFOR Kontakt Pernille Janbæk Jørgensen SENEST 1. april på p.janbaek@gmail.com. Der er mulighed for at islandshesteejere fra hele landet kan deltage.

Både Mogens og Pernille garanterer, at de vil hjælpe dig med dine spørgsmål både før og under dyrskuerne.

/KC