NYHEDER

30/10-2018

Efterspørgsel på “mere” efter paskursus med Steini Björns

Otte deltagere til hest deltog i weekenden på DIs paskursus med pas-underviser på Hólar, Steini Björns. Det lykkedes DI-uddannelse at lave aftalen med Steini efter FEIF-seminaret for instruktører på Hólar i marts. Her afholdte han også en pasclinic.

Det var et kursus for alle, og ekvipagernes pas-erfaring spændte bredt . Nogle deltagere havde taget en hest med, der aldrig før var blevet lagt i pas, og andre ekvipager var kvalificeret til 5.1 i sport.

Kursisterne var opdelt i tre hold. Fredag formiddag startede Steini med at lære deltagerne og deres heste at kende. Han opmuntrede deltagerne til blot at prøve at vise, hvad ekvipagen kunne, og bad rytterne prøve at lægge hesten i pas. Han gik roligt til hver ekvipage uanset erfarings- og træningsniveau. I det hele taget var det gennemgående, at Steini foretog en analyse og lod deltagerne prøve sig frem uden at overskride hverken heste eller menneskers erfarings- og uddannelsesniveau.

Kurset blev gennemførst over to dage smækfyldt med praksis og teori. Til den “indbyggede” clinic, deltog der 25 nysgerrige pasentusiaster.

-Samtlige kursister efterspurgte en fortsættelse, fortæller DIs uddannelsekonsulent Astrid Skou. Vi arbejder på at lave en fortsættelse af kurset for både nye og tidligere deltagere på Vilhelmsborg til foråret, og det vil være oplagt at lægge det inden konkurrencesæsonen for alvor sætter ind.

– Jeg er meget tilfreds med kursets afvikling og deltagernes positive feedback. Steinis tilgang til både ryttere og heste er altid meget empatisk. Han var min underviser løbende gennem alle tre år på Hólar, og et fagligt forbillede for mig i sin træning og i sin måde at instruere på. Steini var rigtig god til at afmystificere pasdiciplinen for deltagerne, og til at forklare hvordan pas, som alle andre gangarter, kan have en positiv effekt i træningen af femgængeren – uden at ens mål nødvendigvis behøver at være, at det er noget at man skal konkurrere i, afslutter Astrid.

 

Ann Marie Vestergård i flot stil i den store hal i Vilhelmsborg. Foto: Mie Ravn.

 

Mette Skiffard får gode råd af Steini til hvordan, hun bedst forbereder sin hoppe til paslægningen. Foto: Jonas Møller Jensen.

 

Den yngste kursist lytter også koncentreret med. Foto: Astrid Skou.

/KC