NYHEDER

11/4-2023Forfatter: Kristina

Er du DI’s næste ungdomseliteansvarlige?

Eliteudvalget slår nu stillingen op som ungdomseliteansvarlig for den næste 2-årige periode, der starter d. 1. oktober 2023.

I 2021 startede Eliteudvalget et omfattende eliteprogram op for ungdommen i både sport og gæðingakeppni med Christina Løwe Johansen som ungdomsleder. Der blev skabt en stærk rød tråd fra talentarbejdet og frem mod en brutto- og landsholdsgruppe til NM 2022 og nu frem mod VM2023.

Stillingen som ungdomseliteansvarlig kører over en 2-årig periode fra 1. oktober, så der er en gennemgående leder for de unge over både et NM og et VM. Eliteudvalget slår nu stillingen op som ungdomseliteansvarlig for den næste 2-årige periode, der starter d. 1. oktober 2023.

Eliteudvalget ønsker, at der bliver afholdt 2-4 samlinger pr. år med relevante temaer i forhold til at skulle samle en bruttolandsholdsgruppe til NM2024 i både sport og gæðingakeppni og senere til VM2025 i sport.

Eliteprogrammet skal understøtte og udvikle en gruppe talentfulde unge gennem træningssamlinger, hvor de kan udvikle deres ridemæssige og sportslige færdigheder. Her bør rytterne præsenteres for forskellige træningsmåder ved samlingerne f.eks. gennem afholdelse af clinics.

På samlingerne kombineres træning til hest, fysisk træning af rytteren, mentaltræning, coaching og horsemanship, så man på den måde klæder rytterne bedst muligt på til at lykkes og dygtiggøre sig. Målet er at styrke elitearbejdet for junior-/ungryttere med henblik på at stille med det stærkeste landshold og fremme det langsigtede elitearbejde indenfor såvel sport som gæðingakeppni.

Udvikling af et sammenhold og en teamtilgang, hvor de unge bakker op om hinanden er en anden vigtig målsætning.

Hestevelfærd i sporten bør også være et væsentligt emne på samlingerne, da de unge eliteryttere vil være ambassadører for hestevelfærd indenfor deres egen aldersgruppe. Hestens ve og vel går til en enhver tid forud for præstationen.

Ungdomselitesamlingerne skal på ingen måde konkurrere med de enkelte rytteres vante træner, men må anses som et supplement, og deltagelse i ungdomselitesamlingerne vil som udgangspunkt være en forudsætning for at kunne udtages til landsholdet.

Eliteudvalget har som mål, at der ikke skal være egenbetaling, så økonomien ikke er en begrænsning for, om de unge talenter har mulighed for at deltage i elitesamlingerne. Der kan i enkelte tilfælde forekomme en mindre egenbetaling. Det årlige samlede budget for ungdomseliten dækkes af DI, sponsorater og betaling for elitegruppemedlemsskab.

Krav til dig som ansøger er:

– At du selv er eller har været sportsrytter på højt niveau og været en del af landsholdet og derfor ved, hvad det kræver.

– At du har kendskab til kravene til medlemskab af elitegruppen samt efterlever kravene.

– At du kan håndtere, motivere og hjælpe unge ryttere i deres udvikling som sportsrytter, herunder at du kan fremme et godt teamsamarbejde mellem de unge eliteryttere og skabe et trygt miljø fri for mobning, chikaner og krænkelser.

– At du har viden om hestevelfærd og i din egen træning og konkurrencedeltagelse forstår at tilgodese hestevelfærd.

I Danmark er vi forpligtet til at indhente børneattester på trænere og ledere, der har med juniorer at gøre, hvorfor DI vil indhente en børneattest på den nye ungdomsansvarlige. https://www.dgi.dk/foreningsledelse/viden-vaerktoejer/jura/boerneattester

I din ansøgning bedes du reflektere over og inkludere følgende punkter:

  • Beskriv relevante kompetencer, der gør dig egnet til opgaven
  • Hvordan kunne dit program for ungdomseliten se ud for perioden frem til NM 2024. Inkluder både sport og gæðingakeppni
  • Hvilke værdier er vigtige for dig at videregive til de unge ryttere?

Eliteudvalg og sportskomiteen ser sig i sin fulde ret til ikke at besætte positionen, hvis de rigtige kandidater ikke ansøger. Ansøgningen skal være Eliteudvalget i hænde senest d. 14. maj 2023 på mail: eliteudvalg@islandshest.dk

Har du yderligere spørgsmål vedrørende stillingen, er du velkommen til at kontakte Christina Løwe Johansen.