NYHEDER

31/8-2018

Fælleskab er et tema i flere historier i september måneds udgivelse af TÖLT

Fælleskab er et tema i flere historier i september måneds udgivelse af TÖLT. Fra det brede fællesskab om den islandske hest over stærke lokale fællesskaber til landsholds- og dommerfællesskaber og zoomet helt ind: fællesskab i ægteskabet – eller med en livsledsager.

Benedikt Erlingsson. Foto: Kristina Christensen

Tæt på:
EN ISLANDSK FILMMAGER OG HESTEMAND.
Du kender ham fra den islandske filmperle fra 2014 ”Om heste og mænd”. En prisbelønnet spillefilm med kultstatus i islandshestekredse. TÖLT går tæt på den karismatiske skuespiller og instruktør Benedikt Erlingsson. Et passioneret menneske, der brænder for det, han gør, og gør det, han brænder for. Et sandt hestemenneske og samtidig topaktuel som nomineret til nordisk råds filmpris 2018 med spillefilmen ”Kona fer í stríð”, der har premiere i Danmark til foråret.

Tema:
ISLANDS HESTEMEKKA – Landsmót!
Et anderledes take: Følg bl.a. i hælene på EN DANSK LANDSMÓTDOMMER. Som den eneste udenlandske dommer knoklede hun i dagevis i tæt samarbejde med 11 dommerkolleger Ambitionsniveaet var højt, og retningslinjerne klare, da Amalie Møller San Pedro var med til at finde Islands bedste gæðingur!

 

Siggi Matthíasson og Edda Rún. Foto: Kristina Christensen

Mød også den flerårige islandske landsholdsrytter Siggi Matthíasson og hans hustru Edda Rún, som driver salgs- og kommisionsstald i Reykjavik. Udover at hjælpe potentielle købere med at finde det helt rigtige match, driver ægteparret verdens måske største islandsheste-rideskole. De komplimenterer hinanden og lever deres drøm i en hverdag, hvor arbejde og fritid smelter sammen i en altopslugende livsstil.

Træning:
HOW-TO-DO: SPANSKE SKRIDT – Sådan får du de spanske skridt til at sidde i skabet! Rigt illustreret skridt-for-skridt guide til en øvelse, der er motiverende for nærhed og samarbejde med din hest.

 

Foto: Andreas Hejndorf

Bag om:
DE NORDISKE MESTERSKABER – Hvad står tilbage, når festen er slut? Og har fællesskabet ligeså stor betydning som resultaterne ved et mesterskab? TÖLT var med på tribunerne og rakte mikrofonen frem.

Fagartikler
TÖLT er din garant for fagartikler udarbejdet af fagfolk med islandshesten som omdrejningspunkt. I september måneds fagartikler kan du bl.a. læse dyrlæge Sara Mikkelsens artikel om brug og misbrug af næsebånd. Og så fokuserer DIs uddannelseskonsulent Astrid Skou Buhl på ændringer i DIs uddannelsessystem, der munder ud i en ny og mere fleksibel uddannelsesstruktur.

Hesten i glimt
Ulden kildrer i næsen og sveden drypper, når TÖLT tager dig med til réttir! 7000 får skal fordeles! Det kræver sin mand, kvinde og børn. Og på Island er man fælles om den slags!


Hvordan får jeg fat i TÖLT?
TÖLT udgives af Dansk Islandshesteforening, og er et fagmagasin for alle med passion for islandske heste. Magasinet er opbygget efter en klassisk magasinmodel og appellerer bredt emnemæssigt, så det favner både naturrytteren og eliten med skiftende fokus på natur, avl, sport, hestehold, rideteknik, forskning, uddannelse og slet og ret kærlighed til den islandske hest. Gennem længere artikler, faglige indlæg, temaer og billedreportager søger TÖLT at overraske, udfordre, bekræfte og tilføre ny viden.

Vælg abonnementstype, alt efter om du er DI-hovedmedlem, lokalklubmedlem eller ikke-medlem. Tegn dit abonnent lige her. Vi glæder os til at byde dig velkommen til interessefællesskabet om den islandske hest!