NYHEDER

8/4-2018

Fantastisk start på Dansk Islandshesteforenings jubilæum

Fantastisk start på Dansk Islandshesteforenings jubilæum under premieren på Icehorse Festival 2018.

Jonas Møller Jensen fra Nordjysk Ridecenter kom i centrum med sin Águstína fra Miðhusúm. Foto: Sofie Lahtinen Carlsson.

 

Icehorse Festival – verdens, hidtil største, internationale, pointgivende indendørsstævne for islandske heste med 255 ryttere fra otte forskellige lande er nu ovre. Samtidig er fejringen af Dansk Islandshesteforenings jubilæum lige begyndt.

I alt 10.000 publikummer var inde og se de mange forskellige konkurrencer og foredragsrækken DI TALKS i løbet af de fire dage som festivalen varede.

-Det er gået kanon godt, alt klappede præcis, som det skulle. Det var en succes. Det siger arrangørerne Stine Sandahl, Rasmus Møller Jensen og Lone Bertelsen, der står som idemagere og arrangører af ny-opfindelsen.

Icehorse Festival var et meget bredt arrangement, hvor også B-ryttere og juniorryttere havde adgang til at blande sig med eliten fra ind- og udland. Samtidig havde tilskuerne mulighed for at deltage i en lang række faglige foredrag med uanset om man var rytter, publikum, frivillig eller handlende. Ganske imponerende deltog 1000 mennesker i DIs faglige foredragsrække i løbet af de fire dage.

Stævnets yngste deltager var kun 9 år, uden det dog kunne ses på præstationen. De ældste ryttere nærmede sig de 60 år og her viste det sig tydeligt, at alder ingen betydning har. Det samme kan man sige om vinderen af hingsteshowet i 4-gang, den 23-årige hingst Jarl fra Miðkrika.

Dansk Islandshesteforening kan tilslutte sig oplevelsen af succes. Interessen for at deltage i DI TALKS var overvældende, og mange benyttede også muligheden for at komme i det nostalgiske hjørne ved at studere vandreudstillingen med historiske billeder på Dansk Islandshesteforenings stand i forhallen.

Lørdag aftens jubilæumsindslag blev en powerfuld og poetisk oplevelse, netop som indslaget var tænkt som. Der skal lyde en stor og hjertelig tak til alle oplægsholdere på DI TALKS samt deltagerne i jubilæumsshowet. Jeres engagement og bidrag var medvirkende til at gøre begge dele til en fantastisk oplevelse.

Søndagen blev afsluttet med en sprudlende række af fejende, flotte finaler med ekvipager som viste deres ypperste. Som en ekstra krølle på festivalen vandt arrangør Rasmus Møller Jensen femgangsfinalen på hingsten Garpur frá Kjarri.

Hingstene Fengur frá Miðdal og Dropi frá Akurgerði nyder hinandens selskab. Sådan er det med islandske heste. De er nemme at omgås, og de omgås nemt hinanden. Foto: Caroline Thrane.

Vikingeheste fra AROS Vikings. Foto: Sofie Lahtinen Carlsson.

WOW – AROS Vikings! Foto: Sofie Lahtinen Carlsson.

Uhøjtidelig stemning på stævnebanen. Søren Madsen og Nils Christian Larsen i omfavnelse. Foto: Anne Sofie Jepsen.

Foto: Kristina Christensen

Foto: Kristina Christensen

Foto: Kristina Christensen.

Tusind tak til instruktør Kai Bredholt fra Odinteatret fra Rita Geertz. Foto: Kristina Christensen.

Arrangøren på vinger. Foto: Sofie Lahtinen Carlsson.

Arrangører Stine Sandahl, Lone Berthelsen og DIs formand Mie Trolle. Foto: Icehorse Festival.

Kai Bredholt på harmonika under DIs jubilæumsshow. Foto: Kristina Christensen.

Jubilæums merchandise kan nu købes via sekretariatet. Foto: Kristina Christensen.

Rytterne fra Nordjysk Ridecenter var klædt i kostumer, der afspejler den danske islandshesterytters påklædning gennem tiden – de bar både gummistøvler og glimmer. Rytterne var også inddelt efter alder ført an af Lisa Møller Hansen, der ejer Nordjysk Ridecenter. Foto: Sofie Lahtinen Carlsson. Læs også:

http://www.islandshest.dk/icehorse-festival-hvordan-opstod-ideen/

 

 

http://www.islandshest.dk/poesi-paa-ovalbanen-ved-icehorse-festival/#more-37103