NYHEDER

10/8-2018

Fredags-finaler ved NM

Der blev kæmpet om A-finalepladser ved dagens nordiske mesterskaber i de hyggelige skånske rammer på Margaretehof.

Dagens mange B-finaler tegner nu et billede af, hvilke heste og ryttere, der skal ride A-finaler i weekenden. Og det ser yderst lovende ud for Danmark. Det kan du se lige her, hvor du finder weekendens startlister.

Senior Anne Frank Andresen og Vökull frá Leirubakka vandt B-finalen i 5.1 med 7,00 og skal ride A-finale på søndag. Foto: Andreas Hejndorf


Om at ride på mere end én hest

Sigrid Bisgård Amstrup. Foto: Kristina Christensen


20-årige Sigrid Bisgaard Amstrup har også været i ilden i dag. På én og samme tid skulle hun ride B-finale samtidig med, at hun allerede var i A-finalen. Som den eneste danske rytter har Sigrid nemlig to heste med til sit andet nordiske mesterskab: Sigrids egen Silja fra Tybrind, som hun rider gæðingakeppniklassen GDY på ved NM og Dröfn fra HCL Hestar, som hun rider i sportsklasserne T1 og 4.1.

Dröfn har Sigrid lånt af sin landsholdskollega og arbejdsgiver gennem det seneste år Hans Christian Løwe. På Dröfn blev hun i går sikret en plads i A-finalen i T1 for ungryttere. I dag skulle det så afgøres, om hun fik den sidste plads i A-finalen i GDY (gæðingakeppni youngrider) sammen med Silja.

At skulle konkurrere i både sport og gædingakeppni synes Sigrid er ganske aldeles fint, for så når man ikke at blive nervøs, som hun siger med et stort smil.

-Man bliver holdt til ilden med to heste, og det synes jeg er superfedt. Der er hele tiden noget at lave, og det er megasjovt, især når det er så mange dage, vi er afsted.

Sigrid og Dröfn i aktion. Foto: Andreas Hejndorf

For Sigrid er det ikke svært at skifte mellem de to dicipliner. Tværtimod giver den ene, nemlig gæðingakeppni, hende god energi og erfaringer, som hun tager med sig over i det, hun kalder ”sportens finesser og små detaljer”.

-Det er sindssygt fedt at ride gæðingakeppni, for der er ikke en bestemt ramme, som hesten skal passe ind i. I sport bliver du bedømt hele vejen rundt og timingen af overgangene er meget vigtig. I gæðingakeppni bliver du kun bedømt på langsiderne, og du har en hel kortside til at skifte gangart på. For Silja, der ikke er redet så meget, passer det godt til hende, at hun er startet med gæðingakeppni. Her har hun fået mulighed for at tænke i fremdrift. For os begge betyder det, at den ”fremadtænkning” som jeg har redet ind i hende, på sigt kan bruges i sportsklasserne. Tempoet og energien i gæðingakeppni sætter helt sikkert også mig fri som rytter, sådan at jeg senere kan arbejde med de små detaljer i min ridning.

Det blev ikke til en A-finaleplads i GDY for Sigrid og Silja. Men det gør slet ingenting, siger en glad Sigrid, der tager ganske afslappet på resultatet af fredagens B-finale.

-Det er Siljas første finale i gæðingakeppni og hendes tredje gædingakeppnistævne! Jeg havde slet ikke tænkt, at hun skulle med herover. Så alene dét, at vi kom i en B-finale – det er SÅ okey!

Få meget mere landsholdsstemning, klip og små interviews via landsholdets egen facebookside her

Find alle resultater fra de nordiske mesterskaber lige her.