NYHEDER

21/4-2019

Hedeland er klar til påskefest! – se programmet her

2. påskedag indvies nyanlagt gæðingakeppnibane

De sidste dommertelte er sat op. Banen står toptunet og klar til gæster i morgen. Foto: Nete Jørgensen.

Et midlertidigt hegn er sat op om den nye bane. Der er kørt litervis af vand på, og der er lavet baneleje. Højtalerne er prøvet af, og der er plantet blomster. Der venter alle gæster en festlig 2. påskedag, når heste og ryttere samles i nye faciliteter på Hedeland i morgen.

Der er i alt 102 starter ved stævnet arrangeret af lokalklubben Faxi. Der skal klappes højt af ekvipagerne, og selvfølgelig også når Dansk Islandshesteforenings formand, Mie Trolle klipper båndet over, og officielt erklærer banen åben.

Nu sker det!

Der er gratis adgang, og du kan opleve salgsboder, blive bespist og se skønne islandske heste.

Programmet er: 

Kl. 9.00 Velkomst og ryttermøde
Kl. 9.20 T 8
Kl. 9.50 4.3
Kl.10.30 Officiel indvielse af banen
Kl. 11.00 B-flok
Kl. 11.40 Frokost
Kl. 12.15 Speedpas
Kl. 12.45 3- gang
Kl. 13.00 4.5
Kl.13.35 T5
Kl.14.00 Pause
Kl. 14.20 A-flok
Kl. 15.20 Afslutning med roset-uddeling og præmier

Herefter fælles oprydning

Udsnit af, det fine underlag, der venter deltagere og gæster i morgen. Foto: Nete Jørgensen.

Mange bække små

Det er ikke mindst på grund af mange flotte donationer fra bl.a sjællandske lokalklubber, at banen kan tages i brug i morgen. Se hele listen over donationer  her

Én af de klubber, der har doneret til glæde for fælleskabet er Lokalklubben Blossi, hvis medlemmer har stor glæde af at deltage i stævner på Islandshestecentret Hedeland, fortæller bestyrelsesformand, Nina Frost.

-Klubben har været medarrangør til et stævne i 2018. I den forbindelse oplevede vi, hvilken dejlig stævneplads Hedeland er, også set fra arrangørernes side. Alle faciliteterne står til rådighed, og det er nemt at gå til. Udvalget omkring Hedeland gør et kæmpe stykke frivilligt arbejde – og vi vil som lokalklub gerne støtte op om udviklingen af pladsen, så der på sigt bliver mulighed for afholdelse af de store arrangementer på linje med forholdene på Landsskuepladsen i Herning.

-Der er selvfølgelig også en del medlemmer i Blossi, som ikke rider stævner, men de nyder at komme på Hedeland som publikum og hjælpere, siger hun, og fortæller at det meste af bestyrelsen i Blossi deltager som hjælpere ved indvielsen af den nye bane.

-Det bliver et indsamlingsstævne og en festlig begivenhed, som flere sjællandske klubber deltager i, afslutter Nina.

/KC