NYHEDER

1/7-2021

Hestehold og biodiversitet – Her kan du snart komme på gårdbesøg

Af Kristina Christensen

Lige nu kan du på TÖLT online læse en artikel om et nyt projekt drevet af Dansk Islandshesteforening og støttet af puljen VORES NATUR via Friluftsrådet.

Projektet handler om, hvordan man med enkle tiltag kan skabe et rigere liv af vilde planter, insekter, fugle og vildt omkring sit hestehold.

I projektet lægges der op til gårdbesøg og biodiversitets-tjek. Alt sammen for at vi som hesteejere kan blive klogere på, hvad vi kan gøre for at hjælpe naturen.

Derfor efterlyste Dansk Islandshesteforenings Natur- & breddekomité ejere af hesteejendomme, der vil lægge ramme til gårdbesøg og biodiversitets-tjek, og det er der kommet flere henvendelser ud af.

Tag med på opdagelse i og omkring hestefolden

I juli og august kan du komme med på guidede rundvisninger. Det foregår otte forskellige steder i landet på vidt forskellige hesteejendomme.

– Sammen med ejeren og en fagperson går vi på opdagelse på hestefolde, i hestepærer, stengærder, døde træer, søer, vandhuller, osv., og man får ideer med hjem, til hvordan man kan gøre naturen rigere, fortæller Caroline Seehusen, formand for Dansk Islandshesteforenings Natur- & breddekomité.

Sådan kommer du med

Besøgene ligger på hverdage i tidsrummet kl. 16.00-18.00 medio juli til medio august.

På hver ejendom er der mulighed for, at op til 25 deltagere kan gå med på ”biodiversitetsvandring”.

Deltagelse er gratis. Alle kan deltage, men tilmelding er nødvendig.

Der bliver tale om gårdbesøg i Thy, Hadsund, Ry, Padborg, Middelfart, Kalundborg, Møn og Nordsjælland.

Læs hele projektansøgningen, der blev offentliggjort på islandshest.dk i juli 2020 HER.