NYHEDER

11/6-2021

Hestehold og biodiversitet – Vil du være vært for et gårdbesøg?

Foto: Unsplash.com

Af Kristina Christensen

Lige nu kan du på TÖLT online læse en artikel om et nyt projekt drevet af Dansk Islandshesteforening og støttet af puljen VORES NATUR via Friluftsrådet.

Projektet handler om, hvordan du i dit hestehold med enkle tiltag og mere viden kan skabe et rigere liv af insekter, fugle og vildt.

I projektet lægges der op til gårdbesøg og biodiversitets-tjek, og er du interesseret, kan du denne sommer blive klogere på, hvad du som hesteholder kan gøre for at hjælpe naturen.

Tag på opdagelse i hestefolden

I et samarbejde med fagpersoner som biologer og markvildtkonsulenter fra andre organisationer tilbyder projektet otte guidede rundvisninger på forskellige hesteejendomme og i naturområder med græssende heste.

Her kan man tage med på opdagelse på hestefolde, i hestepærer, stengærder, døde træer, søer, vandhuller og summende insekthoteller, fortæller Caroline Seehusen, formand for Dansk Islandshesteforenings Natur og Bredde-komité.

– Vi håber, at vi kan give en masse gode, konkrete idéer til, hvad man selv kan gøre for at skabe gode betingelser for naturen på egen hesteejendom.

På længere sigt kan det forhåbentlig være med til at skabe et positivt syn på hestefolk, som i høj grad bidrager til et rigere dyre- og planteliv på landet.

Vil du vise din hestejendom frem?

Er du interesseret i at vise din hesteejendom frem, og være vært for en rundvisning og et natur- og biodiversitetstjek? Det er aktuelt, uanset om du har 2 eller 100 heste – så skriv NU til Caroline Seehusen på mail: cs@islandshest.dk

Læs hele projektansøgningen, der blev offentliggjort på islandshest.dk i juli 2020 HER.