NYHEDER

25/2-2019

Hesten først – og kunsten at sko!

… TÖLT udkommer 1. marts med temaet: “Kunsten at sko”.

Martsnummeret af TÖLT rammer meget snart din postkasse!

Erfaringer, viden og delte meninger mødes i kommende Tölts tema
Magasinet TÖLT forholder sig nysgerrigt og åbent til hestehold og hestevelfærd. Undersøger og belyser strømninger og relevant forskning. Og tænker naturligvis altid hesten først. For det kan den ikke selv. Også derfor har vi i TÖLT-redaktionen, inspireret af den seneste ISES konference, valgt i 2019 at sætte fokus på hestevelfærd i forskellige sammenhænge. Denne gang kunsten at sko.

 

Torben Jensen. Foto: Annelise Mølvig

I temaet kan du bl.a. møde ægteparret Torben Jensen og Tania Højvang Jensen, beslagsmed og toprytter. De læser og lytter til hver enkelt hest, både hvad angår skoning og træning. Også beslagsmed Henrik Berger ændrer praksis fra hest til hest. Dyrlæge Sara Mikkelsen er denne gang optaget af hovlængder, vægt og hestevelfærd, mens FEIF arbejder på at uddanne organisationens officials endnu bedre.

TÖLT går også Back to basic
Helle Rohde lærer os hestesprog fra bunden og Astrid Skou skriver om, hvordan vi nemt kommer til at bruge menneskelig logik til at forklare, hvad hesten tænker og føler – og at vi ofte gætter forkert.

Tæt på Mette Mannseth

Mette Mannseth. Foto: Althing.dk

Kom helt tæt på suveræne Mette Mannseth, der netop har afholdt en enormt velbesøgt Clinic i Danmark arrangeret af DI-uddannelse. Mette forholder sig altid nysgerrigt og undersøgende til hesten, og det ligger også hende på sinde at få os til at forstå hestens betingelser og ikke mindst, hvordan vi behandler den fair.

Indretning af læskure? Hvad siger forskningen?
Om end forskning i heste er sparsom, gør lektor og ISES-præsident Janne Winther Christensen alt, hvad hun kan, for at dokumentere, så vi ikke bare tror, men véd.

På isen for allerførste gang

Askja Ísabel Thorsdottir. Foto: Michael Madsen

Hvad sker der før, under og efter at to ekvipager rider ind på et iskoldt, stenhårdt og spejlglat underlag foran et sydende varmt publikum? TÖLT var med. Det kan du også komme i TÖLTs store billedreportage!

Sådan bliver du abonnent på TÖLT
Som abonnent modtager du TÖLT  hver anden måned direkte i din postkasse. Find din kategori herunder og klik dig videre til betalingslink!

Ja, tak – jeg vil gerne følge islandshesteverdenen TÆT via TÖLT som nyt Hovedmedlem af Dansk Islandshesteforening

Ja, tak– jeg vil gerne følge islandshesteverdenen TÆT via TÖLT som lokalklubmedlem eller hovedmedlem af Dansk Islandshesteforening

Ja, tak – Ja, tak – jeg vil gerne følge islandshesteverdenen TÆT via TÖLT som ikke-medlem af Dansk Islandshesteforening