NYHEDER

1/2-2020

Hingsteshow og Futurity klasser ved Icehorse Festival!

D. 1. februar åbner tilmelding til både hingsteshow og futurity-klasser ved Icehorse Festival

 

af Kristina Christensen

 

Den 2.-5. april 2020 danner MCH Messecenter Herning atter rammen om verdens største indendørs islandshestekonkurrence “Icehorse Festival”. Her dystes både om nationale placeringer og internationale placeringer i toppen af verdensranglisten.

Et fire dages program med 250 sports-ekvipager, shopping, foredragsrækken DI TALKS og underholdning venter deltagerne og publikum. Der foruden altså også et hingsteshow og talentfulde ungheste i dét, der kaldes Futurity-klasser, som begge åbner for tilmelding d. 1. februar.

I Futurity-klasserne kommenterer dommere løbende ekvipagerne gennem højttalersystemet for at informere om hestenes præsentation. Det er oplysende, også for publikum at opleve, hvordan de bedømmer bevægelse, takt, balance, smidighed, harmoni og generelt indtryk. Dommerne fokuserer på de bedste faser og hestenes udviklingspotentiale. 

Klassen er rettet mod ungheste i alderen 5 eller 6 år.

Overvældende interesse
Ved Icehorse Festival kan man konkurrere i både sport A og B klasser. Da arrangørerne åbnede for tilmeldingerne til sportsklasserne ved festivalen, var der så overvældende interesse, at portalen sporti.dk gik ned:

-Pladserne blev hurtigt udsolgt, og vi ved, at der var mange flere interesserede. Så hingsteshow og Futurity-klasser er altså en anden mulighed for at deltage, hvis man har en hingst eller en talentfuld ung hest på 5 eller 6 år, fortæller medarrangør Stine Sandahl.

Tilmelding til Futurity-klasser åbner 1. februar 2020 og foretages her 

Læs mere om Hingsteshow og tilmelding, der åbner 1. februar 2020 her

Oplev Icehorse Festivals hjemmeside her