NYHEDER

25/4-2019

Hurra for Hedeland!

Gæst og vært giver hver sit bud på oplevelsen af indvielsen af Hedelands nye gæðingakeppnibane.

af Kristina Christensen. Foto: Nete Jørgensen, Morells Memories og June Hannesson

Foto: Morells Memories

Stævnet og indvielsen af Hedelands nye gæðingakeppnibane 2. påskedag var en kulmination på mange timers frivilligt arbejde i fællesskabets tjeneste  – både bag skrivebordet og i marken.

-Vejret var fantastisk! Blæsten dog lige til den kolde side, men stemningen var i top, indleder formand for lokalklubben Faxi, Nete Jørgensen.

Som én af værterne ved dagens stævne havde Nete ventet dagen med spænding. I tillæg til åbningen af gæðingakeppnibanen stod hun sammen med en masse frivillige hjælpere fra andre sjællandske lokalklubber for at gennemføre et stævne med det formål at indsamle yderligere midler til baneanlægget.

-Alle var søde og hjælpsomme, og der er kommet mange tilbagemeldinger på, at det var en rigtig god dag, siger hun.

-Efter et lidt trægt tilløb med opbakning til arrangementet fra naboklubberne kom afviklingen af dagen rigtig godt i mål, fastslår Nete. Lokalklubben Randver stod for caféen og gjorde en kæmpe indsats med rigtig lækkert mad. Lokalklubben Hrimnir stod for indtjek, lokalklubben Skinfaxi havde indpisker-tjansen, lokalklubben Blossi bød ind med sekretær- og speakerhjælp, lokalklubben Geysir sendte deres ”telt-opsætter team”. Faxi stod for hele opsætningen af arrangementet, sekretariat og banepleje samt midlertidigt hegn om banen. Til slut var der mange hjælpere til at rydde op og pakke sammen, så det gik lynhurtigt – så alt i alt en super god opbakning.

Der var i det hele taget en rigtig pæn publikumstilslutning til dagens begivenheder på Hedeland.

-Det er længe siden, vi har set så mange publikummer på Hedeland. Jeg er spændt på at se økonomien, for Faxis mål har været at lave et overskud på ca. kr. 20.000,- som skal bruges på et hegn omkring den nye bane, siger Nete.

Her, et par dage efter, er hun allerede godt i gang med at indhente tilbud på pæle og med at finde det rigtige reb. For økonomien tyder godt.

 

Hejste flag og høj sol. Da der var flest mennesker, gætter formand for Faxi, Nete Jørgensen på, at ca. 270-300 havde fundet vej til indvielsen af den nye gæðingakeppnibane. Nete glæder sig over, at det kunne lade sig gøre at stable et arrangement på benene, hvor man kunne ride to klasser for kr. 350,-. En fornuftig pris, der er til at overkomme for alle, som hun siger.

 

Banen blev vandet dagen igennem af baneplejere fra Faxi, så den stod toptunet og klar. Publikum var også klar.

 

På dagen kunne man også gå i læ – bl.a. i små salgsboder. Mange sponsorer havde givet et bidrag til dagens event: Katlaudstyr.dk, Hestagallery.com, Karlslund Riding Equipment, Simone Roved – sadelprøvning, Equinics, Topreiter Danmark, TackShop.dk, Draumur, Ping Pong Posters, digogdyr.dk. En stor tak til dem og selvfølgelig også til Den unge Gartner der med sit årlige sponsorat sørger for at holde området ved lige omkring de nye baner.

 

Leif Andersen fra Hedelandsudvalget projektgruppe fortalte om projekt Hedeland inden den officelle åbning.

 

Formand for DI, Mie Trolle klippede snoren over. Banen kunne derefter erklæres officielt åben.

 

To frontryttere med faner red som de første ind på gæðingakeppnibanen efterfulgt af en lang række ryttere. Alle red en runde.

 

Tv. frontrytter Jeanette Holst Gohn og th. Jette Gram med henholdsvis DIs fane og det islandske flag.

Stolt formand for DIs sportskomité

For DIs formand for sportskomiteen Stine Weinreich har et baneanlæg i den nye gæðingakeppnibanes størrelsesorden, og som ikke er privatejet, en stor betydning.

-Det er et anlæg, som kan bruges indenfor en økonomisk fornuftig ramme, samtidig med at pengene går til selve anlægget. Det åbner endvidere op for større stævner på Sjælland for såvel elite som bredde, siger hun og hun fortæller også, at hun glæder sig til at følge det videre projekt.

-Til indvielsen havde vi et fantastisk aprilvejr med høj sol. Med god stemning og mange fremmødte publikummer, som var med til at skabe en fantastisk dag. Jeg er stolt – ikke mindst over at de sjællandske klubber viser fællesskab, sammenhold og ansvarsfølelse ved at lave så stort et støttearrangement. Det er arrangementer som disse, hvor fællesskabet og interessen for den islandske hest gør alle de frivillige timer, man lægger i foreningsarbejdet værd at fortsætte med. Jeg er desuden også stolt over at Hedelandsudvalget har fået dette kæmpe projekt gennemført, og at klubberne har bakket økonomisk op. Uden nogen af dem havde vi ikke haft et så unikt anlæg, som vi står med nu. Det lover godt for fremtiden i sporten, afslutter hun.