NYHEDER

5/7-2019

Islandske heste på Landsskuet 2019

Landsskuet sætter rekord i antallet af avlsheste i 2019. Her er racerepræsentant Ulla Salomonsen i front i 2018. Foto: Kristina Christensen

Omkring 500 heste fra hele landet samles den 4.- 6. juli 2019 ved Landsskuet i Herning. Der er rekord i antallet af avlsheste.

Af Kristina Christensen

Landsskuet får i år besøg af Gardehusarregimentet og sætter rekord i antallet af avlsheste.

Med 2585 tilmeldte dyr fra hele landet er Landsskuet i Herning fortsat landets største dyrskue, når det åbner for publikum og sætter bedømmelserne i gang torsdag den 4. juli.

– Med knapt 2600 dyr holder vi de seneste års høje niveau og har alle stalde helt fyldt med landets flotteste husdyr. Det vidner om en stor opbakning til Landsskuet som Danmarks største dyrskue, siger Mads Fjordside, daglig leder af Landsskuet.

Mest bemærkelsesværdig er fremgangen i hesteudstillingen, hvor Landsskuet i år sætter rekord med 370 tilmeldte avlsheste, hvilket uden sammenligning gør udstillingen i Herning til landets største dyrskue for heste.

Udover avlsheste får Landsskuet besøg af Gardehusarregimentets hesteeskadron på åbningsdagen den 4. juli, ligesom der under hele skuet også er deltagelse af heste, der medvirker i de store dyrskueshow og Dansk Ride Forbunds landsdelsmesterskaber. I alt vil der derfor være 500 heste på pladsen.

I 2018 optrådte vinder af Dansk Melodi Grand Prix, Rasmussen til en kvadrille med islandske heste.

– Blandt de 24 hesteracer i kataloget er det lykkedes den islandske hesterace at være repræsenteret med 30 stk tilmeldte heste i år, siger Bjarne Poulsen, Dommer v. de Islandske heste.

-Ovenpå Dansk Islandshesteforenings 50 års jubilæum sidste år er det også i år lykkedes at fylde mere end en hel stald.  De 30 tilmeldte heste er inklusiv en samling efter en hoppe plus fem ekstra heste, der indgår i showet – alt i alt 35 islandske heste, hvoraf de tre skal ride til DM i sport for islandske heste- også på Landsskuepladsen i Herning i den følgende weekend. Vi vil byde alle velkommen i stalden og på racens stand  (stald 11), hvor vi vil formidle om den islandske hest.  Vi vil meget gerne have gæster, så kig endelig forbi, afslutter Bjarne Poulsen.

Bjarne Poulsen introducerer den islandske hest og Dansk Islandshesteforening på Landsskuet 2018. Foto: Kristina Christensen.

Se hele programmet for Landsskuet 2019 på www.landsskuet.dk

Du kan også gense et interview med Bjarne Poulsen fra 2018, hvor han fortæller om bedømmelse af islandske heste ved dyrskuer her.

Kilde: Landsskuet.dk