NYHEDER

29/5-2019

Islandske heste på Roskilde Dyrskue

Fredag d. 31. maj til søndag d. 2. juni er der dyrskue i Roskilde.

I år markerer dyrskuet sit 50 års jubilæum med et ekstra stort og spændende program.

Racerepæsentant Mogens Marker fortæller:

-Vi er klar med 21 tilmeldte islandske heste, som skal bedømmes fredag formiddag af dommerteamet, som består af Bjarne Poulsen, Susie Mielby og aspirant Rune Hansen. I blandt de udstillede heste er der i år to samlinger. Én efter hingsten Sonur fra Dalur som kommer med 5 afkom, og én efter hoppen Lúda fra Lykkesholm som har 3 afkom til bedømmelse.

-Som altid har vi 2 islandske showryttere med i Roskilde Kvadrillen, som åbner Det Store Hesteshow med 2 heste i hver race.
Og så har vi vores flotte islænderkvadrille, som i år stiller med 20 showheste og et nyt program, som de har øvet flittigt på.
Vi laver igen i år vores udstilling i Huset på Hestetorvet, hvor vi vil fortælle om Dansk Islandshesteforening og vores kærlighed til de islandske heste, og håber så mange som muligt har lyst til at kigge forbi huset. Samtidig håber jeg, at så mange publikummer som mulig vil støtte op om vores islandske heste og heppe på dem, når vi fx er i ringen til fælleskonkurrencer mod de andre racer.
Som racerepræsentant glæder jeg mig til nogle dejlige dage i Roskilde sammen med glade udstillere og showryttere, og forhåbentlig en masse publikummer.

Du kan læse mere i programmet på www.roskildedyrskue.dk og på facebooksiden, som hedder
Islandske Heste På Roskilde Dyrskue.

/KC