NYHEDER

7/3-2018

Hvad kan du læse om i martsnummeret af TÖLT?

I marts-udgaven af TÖLT venter der historier om længsel efter lyse timer. Ikke nødvendigvis i bogstavelig forstand.


Stort tema om samarbejdet mellem smed og dyrlæge
På samme måde som vintermørke dæmper udfoldelserne i det fri, lægger en udefinérbar halthed en kraftig dæmper på hingsten Gumi fra Strandarhöfðis fremtid på stævnebanerne. Hingsteejer Dorte Rasmussen er nær ved at opgive håbet, men som du kan læse i magasinets tema, reder et unikt samarbejde mellem beslagsmed og dyrlæge hingstens liv og indfrier ejerens længsel efter at kunne ride sin hest igen.

Island er én stor frihed
Mon ikke vi alle længes efter at opleve hestenes eget land, Island? For danske Line Nørgaard bliver længslen efter en tilværelse på Island så stærk, at det betyder et farvel til Danmark. I Island, som hun med egne ord beskriver som én stor frihed, lever hun sine livsværdier og har gjort karriere med at lære islændingene, hvordan man holder hest. Vi fortæller, hvordan det overhovedet er muligt.

…Og stafetten går til?
Dette nummers stafetholder, Frederikke Bøgeblad Larsen, længes efter at blive verdensmester. Og for hende er samarbejdet med hesten den ultimative frihed, uanset hvor det foregår. Der er også både samarbejde, frihed og tillid på spil, når falkoner Edith Wenzel til hest – islandsk hest – slipper falken fri i denne udgave af ’Hesten i glimt’.

Tilbage til Island. Skal du til Landsmót? Vi kan forsikre de af jer, der længes efter fest og fri tølt om, at hele pakken venter i Víðidal til sommer. Værtsklubben hedder Fákur og er Islands største lokalklub. TÖLT har besøgt Islands måske gladeste stævnearrangør, som tager dig med på et kig bag kulisserne til sommerens største hestefest.

Vi ønsker dig masser af lyse læsetimer med TÖLT.

 

Sådan bliver du abonnent
Alle kan abonnere på TÖLT. Både medlemmer og ikke-medlemmer af Dansk Islandshesteforening.

Du bliver abonnent via portalen sporti.dk Her skal du vælge abonnementstype, alt efter om du er DI-hovedmedlem, lokalklubmedlem eller ikke-medlem. Vær opmærksom på, at du skal oprette en profil på sporti.dk for at købe abonnement.