NYHEDER

25/5-2022

Kom og mød nordens fuldblod på Roskilde Dyrskue

 

Roskilde Dyrskue er et stort udstillingsvindue for den islandske hesterace. Skuet afholdes sidste weekend i maj, og der er glæde blandt udstillerne efter to års corona-pause.

Af Kristina Christensen Foto: Suzanne Harslund

Roskilde Dyrskue afholdes i dagene 27. – 29. maj 2022. Begivenheden er et stort udstillingsvindue for den islandske hest. I 2019 besøgte 113.000 mennesker skuet i løbet af 3 dage.

I år er der tilmeldt 19 islandske heste. To unghingste, fire følhopper, to goldhopper, syv 3-års hopper og fire to-års hopper.

Udstillere, der hjælper hinanden
Racerepræsentant Mogens Marker fortæller, at overskriften blandt islænderfolket på Roskilde Dyrskue i år er inklusion:

– Det betyder, at mit ønske er, at vi støtter op om og hjælper hinanden. Vi bliver heldigvis, igen i år, en fin blanding af nye udstillere og de ”gamle garvede” som har prøvet det hele før.

Det er Bjarne Poulsen, der skal bedømme hestene. Bjarne er kendt som mangeårig kåringsleder i Dansk Islandshesteforening.

DIs formand kigger forbi
Alle besøgende er velkomne til at kigge forbi standen i stald-området. Den bruges som samlingspunkt og som præsentation af Dansk Islandshesteforening.

– Fra denne stand vil vi promovere DI og vores kærlighed til de islandske heste. Vi vil forsøge at hjælpes ad med at holde standen bemandet i hele dyrskuets åbningstid, så vi på bedste vis kan være repræsentative overfor publikum, forklarer Mogens, der også har inviteret DIs bestyrelse til at komme og støtte op om skuet.

Jørn Hartvig, formand for klubkomiteen, og Sus Ulbæk, formand for Dansk Islandshesteforening kommer søndag formiddag. Både Sus og Jørn står til rådighed for spørgsmål, og glæder sig til at møde både heste, udstillere og publikum.

Følg heste og udstillere på Facebook
Du kan følge islænderfolket og deres skønne heste på skuet via deres Facebookside lige HER

Du kan også opleve islandske heste i showet, hvor lokalklubben Faxi skal ride kvadrille.