NYHEDER

10/1-2019

Lad hestene vandre – TÖLT er udkommet

Årets første udgave af Magasinet TÖLT er udkommet. Måske har du bemærket, at det er udkommet en anelse senere end normalt. Det skyldes, at både redaktion og produktion kort før jul blev ramt af sygdom.

Fokus ligger på hestevelfærd

Hestevelfærd er en fællesnævner i denne udgave af TÖLT. I vores måde at træne hesten. I vores måde at opfatte hesten på. I kommunikationen med den. Og i måden vi holder hest.

Eilífur fra Teglborg og Jón Stenild. Foto: Nils Refstrup.

    • Mød regerende nordisk mester i femgang Jón Stenild. Han opfatter de mange heste, han arbejder med, som kolleger, man skal behandle ordentligt og  et godt arbejdsmiljø.

 

    • Læs også historien om unge Liva Hvarregaard Nielsen, der er i gang med en uddannelse på Hólar, der sætter en ære i at uddanne mennesker til at tænke hestevelfærd og træning på hestens præmisser.

 

    • I uddannelseshjørnet er DIs uddannelseskonsulent Astrid Skou som altid optaget af træning på hestens præmisser og sætter denne gang fokus på ISES’ 10 trænings- principper.

 

    •  I den nye serie: “Besøg på syd-islandske avlsgårde” fortæller Olil Amble og ægtefællen Bergur Jónsson ærligt om avlsmål og udfordringer som årets avlere på Island 2018.

 

 

Olil Amble og Bergur Jónsson. Foto: Kristina Christensen

Lad hestene vandre 

TÖLT stiller spørgsmålene:

Skal vi lade hestene vandre? Kunne vi tage mere hensyn til hestenes fordøjelsessystem – både hvad angår måden vi fodrer på, og det foder, vi giver? Hvad sker der, når vi forsøger at læse hestens kropssprog og gør os umage for at forstå dens præmisser?
Vi skal næppe alle samme vej, og selvfølgelig er der mange og nuancerede måder at forene ridning, konkurrence, hestehold og hestevelfærd balanceret på. Vi må bare aldrig glemme hestens behov og alene dække vores egne. Et godt sted at starte er at tænke hesten først.

Oplev TÖLT allerede nu!

Et nyt år er begyndt. Du har nu muligheden for at lære TÖLT at kende. Åbn døren til en særlig hesteverden og til væsentlig viden om den islandske hest. Vi giver alle interesserede muligheden for at opleve temaet om vandrefolde allerede NU!

Ja, tak – jeg vil gerne lære TÖLT at kende – Hent tema om vandrefolde og hestevelfærd

Ja, tak – Jeg vil gerne være abonnent på TÖLT