NYHEDER

17/8-2021

Nyt om islandshestens farver og farvegenetik på WorldFengur

Nye faktaark om islandshestens farver i WorldFengur

Af Kristina Christensen

Nu er nye faktaark med korte beskrivelser af de grundlæggende farver og øvrige farvekombinationer hos den islandske hesterace tilgængelige på WorldFengur. På fakta-arkene findes også fakta om, hvordan farver nedarves.

WorldFengur er en verdensomspændende database, der indeholder oplysninger om afstamning, bedømmelser og ejerforhold på hele verdens bestand af islandske heste.

Hvor finder jeg faktaarkene?

Du finder dem under menupunktet “Colours” i venstre menu, når du er logget ind. Derudover kan man også se mange fotos af farvevarianter – i alt er ca. 1500 fotos tilgængelige sorteret efter farvekoder.

Worldfengurs hjemmeside fremgår det, at det er hensigten, at avlere og islandshesteelskere kan gøre brug af materialet og dermed bidrage til farvediversiteten af ​​den islandske hesterace.

WorldFengur-teamet har dedikeret projektet om islandshestens farver til Hallveig Fróðadóttir, der ville være fyldt 58 år d. 1. juli 2021. Hallveig var meget opmærksom på korrekt farveregistrering og støttede aktivt projektet.

Fakta-arkene er udarbejdet af Henriette Arriëns og Kristín Halldórsdóttir med støtte fra Elsa Albertsdóttir, Freyja Imsland og Monika Reißmann. Fotos er leveret af Ulrich Neddens og Kristín Halldórsdóttir.

Sådan får du WorldFengur adgang

Hvis du gerne vil læse meget mere om islandshestens farver så har du, via dit medlemsskab af Dansk Islandshesteforening, allerede fri adgang til WorldFengur.

Ikke-medlemmer af Dansk Islandshesteforening skal betale 167 Euro for et årsabonnement til Worldfengur. Derfor kan det godt betale sig at melde sig ind i Dansk Islandshesteforening!

    1. Meld dig i Dansk Islandshesteforening HER
    2. Når dit kontingent er betalt, skal du sende en mail til sekretær Helle Mogensen på sekretariat@islandshest.dk
    3. Helle opretter dig som bruger i WorldFengur
    4. Når du er oprettet i systemet, modtager du en mail med oprettelseslink, en aktiveringskode og pinkode.
    5. Når dit medlemsskab af Dansk Islandshesteforening betales rettidigt i efterfølgende år, fortsætter dit abonnement på WorldFengur automatisk, også selvom der står udløb 01.03.xxxx

 

Er du allerede medlem af Dansk Islandshesteforening, men har problemer med WorldFengur login, så send da en mail til sekretariat@islandshest.dk

 

Læs også: WorldFengur fylder 20 år!