NYHEDER

14/5-2020

Nye og bedre muligheder for ridning i dit område?

Foto: Dansk Islandshesteforening Arkiv

Har du lyst til at være med til at udvikle og forbedre muligheder for ridning og friluftsliv i dit lokalområde?

Friluftsrådet har udviklet en ny model for det lokale arbejde, der gør det nemmere og mere fleksibelt at være med. Nu kan du som medlem af Dansk Islandshesteforening være med i dit lokale Friluftsråd.

Vil du have indflydelse på friluftslivet i dit område? Vil du have et lokalpolitisk netværk og arbejde for bedre friluftsfaciliteter? Så bliv en del af dit lokale friluftsråd.

Medlemmer af en af Friluftsrådets medlemsorganisationer kan være med i en af de 23 lokale friluftsråd. Her mødes frivillige ildsjæle, der arbejder for at forbedre rammerne for friluftslivet lokalt. Du kan være med til at sætte friluftsliv på dagsordenen i dit lokalområde. Enkeltpersoner kan ikke melde sig ind i Friluftsrådet.

Hvad arbejder et lokalt friluftsråd med?
De lokale friluftsråd – kredsene – arbejder eksempelvis med at:

    • skabe stier, ruter eller friluftsfaciliteter
    • undgå konflikter mellem brugere af naturområder
    • spille ind til kommunens naturforvaltning
    • lave fælles arrangementer mellem friluftsorganisationerne
    • føre sager hvor offentlighedens adgang til naturen begrænses.


Sådan kommer du med
Hvert lokale friluftsråd har en bestyrelse, der vælges ved et årsmøde/generalforsamling. Bestyrelsesmedlemmerne vælges ud fra gruppen af repræsentanter fra de lokale foreninger af de organisationer, der er medlem af Friluftsrådet.

Læs mere om, hvordan du kommer med her

Er du medlem af en af Friluftsrådets medlemsorganisationer, kan du blive repræsentant og få indflydelse gennem Friluftsrådet. Hvis du gerne vil arbejde med friluftspolitik i dit lokalområde, kan du kontakte formanden for det lokale friluftsråd og melde dig ind via formularen som du finder her

HUSK …
Hvis du har spørgsmål eller problemer, er du altid velkommen til at kontakte Dansk Islandshesteforenings Natur- og breddekomite, formand Caroline Seehusen på cs@islandshest.dk og naturkomite@islandshest.dk