NYHEDER

18/3-2021

Nyt om DM i sport og NY DATO for DM i Gæðingakeppni 2021

//Opdatering pr. 7. maj: DM i Sport 2021 flyttes fra Landsskuepladsen i Herning til Svenstrup v. Aalborg – læs mere HER

Læs også om udtagelsesvilkår, -kriterier og -udvalg samt om landsholdsledelse og om landsholdstræner 2021.

DM sport 2021

Hermed en foreløbig information om DM sport 2021 fra d. 7. til 11. juli 2021

DM arrangeres i 2021 af DI i samarbejde med erfarne arrangører.

DM 2021 afholdes i Herning, da landsholdkandidaterne skal have muligheden for at ride på VM-banen.

Fra DIs side havde vi gerne set, at der blev afholdt DM i Sport og Gæðingakeppni samtidigt. Det er altid en fest at være mange sammen i Herning, og det er jo ingen hemmelighed, at det også ville give en bedre økonomi for stævnet. Men grundet de usikkerheder den aktuelle COVID-19 situation giver, har vi set os nødsaget til at afholde de to mesterskaber hver for sig.

Vi ved endnu ikke, hvor mange vi kan være i Herning i forhold til COVID-19 restriktioner (herunder forsamlingsloft) eller helt præcist, hvordan DM skal forløbe. Det afventer udviklingen i Covid-19 situationen. Vi arbejder med live-streaming.

På nuværende tidspunkt arbejder vi med en model med ingen tilskuere, og ingen udstillere. Og da udgifterne er stort set de samme, vil deltagergebyret desværre blive højere end sædvanligt – lige nu ser det ud til, at deltagergebyret bliver ca. 3500 kr.. per ekvipage. Vi arbejder på at skaffe sponsorer og bedre aftaler hjem, så prisen kan reduceres.

Såfremt der åbnes meget op, vil vi se på mulighederne for et større sportsstævne.

I takt med at vi ved mere om COVID-19 situationen melder vi ud.

Dommerne til DM i sport er på nuværende tidspunkt: Pia Hansen, Karin Hassing, Lise Galskov, Lise Brouér, Nicolai Thye, Peter Häggberg, Helle Brendstrup, Anna Worm, samt hoveddommer: Þorgeir Guðlaugsson

Til at hjælpe DI med afholdelsen af DM sport 2021 er følgende gruppe:

Trine Winther, Andreas Hejndorf, Marie-Louise Skjønnemand, Charlotte Vestergaard, Jannie Skjønnemand, Thomas Bjerre, Nanna Tøttrup og Theresa Meldgaard.

Kvalifikationskrav finder du HER

 

DM i Gæðingakeppni 2021 OBS NY DATO 3-5. september.

DM i Gædingakeppni 2021 afholdes på Hedeland d. 3-5. september. Tidspunktet i september kan give udfordringer i forhold til de lyse timer om aftenen.

DI har indgået en aftale om afholdelse af DM i Gæðingakeppni med lokalklubben Jörfi, som holder til på Hedeland. Der kommer mere information om mesterskabet i takt med, at vi ved mere.

Kvalifikationskrav finder du HER

 

 

Sidste år deltog en del fra Jörfi i DM-arbejdsgruppen for Sport og Gæðingakeppni, som blev aflyst. Nu kan planlægningen fortsætte. Afholdelsen af DM i Gæðingakeppni er ligeledes behæftet med usikkerheder grundet COVID-19 situationen. Hvilket ligeledes kan betyde, at deltagerprisen kan blive højere end sædvanligt. Men også her vil der blive arbejdet på at skaffe sponsorer og gode aftaler hjem, så prisen kan reduceres

 

Udtagelsesvilkår og -kriterier og udvalg

Udtagelsesudvalget 2021 består af Agnar Snorri Stefánsson, Leif Andersen, Jens Krarup Nielsen og Bo Kjær Sørensen.

Læs den fulde præsentation af udvalget HER

 

Udtagelsesudvalgets strategi og udtagelseskriterier

Udtagelsesudvalget har udarbejdet følgende strategi- og udtagelseskriterier, som du kan finde HER

 

Landsholdstilkendegivelse

For at komme i betragtning til landsholdet til VM 2021 skal rytteren opfylde følgende:

 

    • Ride DM i Sport 2021

 

    • OPDATERING PR. 9. APRIL:
      Sportskomiteen har i samarbejde med udtagelsesudvalget og eliteudvalget besluttet at reducere kravet om, at man skal have minimum 2 registrerede stævner på WRL fra stævnesæsonen 2021 inden DM i sport 2021 som først udmeldt.Sportskomiteen vurderer, at Covid-situationen besværliggør muligheden for at leve op til kravet i sådan en grad, at kravet reduceres til, at man skal have minimum 1 registreret stævne på WRL fra stævnesæsonen 2021 inden DM i sport 2021, for at kunne komme i betragtning til landsholdet til VM 2021.

Udtagelsesudvalget vil tilstræbe at være tilstede ved udvalgte WRL-stævner. 

 

Landsholdsledelsen

Landsholdsledelsen består til dette VM af landsholdsleder Gerd Engelbrecht og assisterende landsholdsleder Dina Rosenberg Asmussen.

Gerd er nationaldommer, rytter, leder og har selv været eliteudøver og på landsholdet i flere år, inden for en anden sportsgren nemlig roning.

Dina har været en del af DI’s Eliteudvalg siden 2018 og har i 2016, 2017, 2018 og 2019 været med som hjælper på Landsholdet til NM/VM, og har et indgående kendskab til Rules and Regulations og afholdelse af stævner.

Læs den fulde præsentation af Gerd og Dina HER.

 

Landsholdstræner

Landsholdstræner 2021 bliver Agnar Snorri Stefánsson, som også er en del af udtagelsesudvalget. Følg med på MagasinetTölt, hvor der senere vil komme et interview med Agnar om rollen som landsholdstræner.

 

 

Med venlig hilsen Sportskomiteen