NYHEDER

17/5-2018

Planlægningsmøde på Nordatlantens Brygge

”Islandske heste i byen” arrangeres for at fejre DIs 50 års jubilæum – og Islands 100 års jubilæum som suveræn stat.

 

Foto: Jørgen Nørgaard.

 

I hjertet af Københavns havn mødtes Susie Mielby og Anders Bækgaard, der er medlemmer af DIs jubilæumsudvalg, med DIs samarbejdspartnere fra Den Islandske Ambassade i København, Nordatlantens Brygge, Dansk-Islandsk Samfund og Horses of Iceland i planlægningen arrangementet “Islandske heste i Byen”, der gennemføres på Nordatlantens Brygge d. 21.

”Islandske heste i byen” arrangeres for at fejre DIs 50 års jubilæum – og Islands 100 års jubilæum som suveræn stat.

-Med hovedvægt på hestens historiske og kulturelle betydning i sit hjemland og dens store udbredelse i nutidens Danmark som robust, kraftfuld og elsket ride- og familiehest, er der udsigt til hands-on oplevelser for både kendere og ikke-kendere af islandske heste på Nordatlantens Brygge den sidste dag i skolernes efterårsferie, fortæller Anders Bækgaard. Han og  Susie (tidligere DI formand) var blandt de bærende kræfter, sidst der var islandske heste i byen i København i forbindelse med FEIF-konferencen tilbage i 2005.

Nordatlantens Brygge

“Et gammelt ordsprog siger, at man skal passe på, at sporene ikke fyger til i sneen. Med vor fælles historie forholder det sig på samme måde. Den må vi ikke glemme, for det er her, vi henter næring til at udvikle vor nordatlantiske region.” -Vigdís Finnbogadóttir.

Med Islands forhenværende præsident Vigdís Finnbogadóttir i spidsen blev Nordatlantens Brygge etableret for at forny det historiske fællesskab, der gennem århundreder har knyttet Færøerne, Island, Grønland og Danmark sammen.

Med nænsom restaurering og nyt indhold i de historiske rammer er det markante pakhus i hjertet af København blevet et nutidigt mødested for Nordatlanten og Danmark. Samtidig er huset og de udendørs rammer omkring et flot og naturligt udgangspunkt, når islandske heste, foredragsholdere, kunst, mad og kultur knyttet til dens oprindelsesland indtager byen.

-Dansk Islandshesteforening er yderst taknemmelige for, at vi sammen med Den Islandske Ambassade og Nordatlantens Brygge har fået nogle utrolig flotte og centralt beliggende kvadratmeter stillet til rådighed i anledning af foreningens jubilæum og Den Islandske Ambassades fejring og markering af 100-året for Islands suverænitet, afslutter Anders Bækgaard.

/KC