NYHEDER

7/4-2018

Poesi på ovalbanen ved Icehorse Festival

Kai Bredholt under kostumeprøven på Nordjysk Ridecenter. Lærke Mikkelsen prøver kjole.

Om du kalder Kai Bredholt instruktør eller logistisk koordinator af Dansk Islandshesteforenings 50 års jubilæumsshow hænger han sig ikke så meget i. For ham er al teater logistik, og ikke noget man putter ind i folk med skeer.

Lørdag aften d. 7.april lyder startskuddet officielt til DIs 50 års jubilæum i Messecenter Herning under Icehorse Festival. I den anledning afholdes et jubilæumsshow dels med power og kraft og dels med et mere poetisk og kunstnerisk indslag med deltagelse af ryttere fra Nordjysk Ridecenter ved Aalborg.

Til daglig er Kai Bredholt instruktør på Odinteatret ved Holstebro, og han er manden bag adskillige kunstneriske opsætninger med islandske heste på rollelisten.

Omstændighederne omkring Dansk Islandshesteforenings jubilæumsshow er dog langt fra Kais sædvanlige intime rammer. Han første tanke var da også, at teatertiming på en ovalbane ville blive en stor udfordring. Her går der jo nemt ti minutter inden en hest i skridt kommer forbi dig igen, som han siger.

-Jeg bliver spurgt, om jeg vil være instruktør på et kunstnerisk indslag til Dansk Islandshesteforenings jubilæumsshow. Et indslag, der skal bindes sammen med et indslag med masser af gang i. Jeg har aldrig været til et hesteshow, og jeg har nok så mange fordomme, som man overhovedet kan have. Lidt for høj random musik og ting, der går lidt for meget i ring.

-Mine tanker omkring DI´s jubilæumshow er at prøve at lave noget, hvor folk undrer sig. Hvor folk bliver rørt. Jeg vil gerne hægte hallen af, for indtryk er som regel stærkere, hvis du selv får lov at danne dem. Nu har tilskuerne jo siddet planket dér i flere dage i fuldt neonlys. Kan jeg få folk til at tænke – hvad sker der her? Men altså –  det er jo fuldstændig sindssygt, så stor den hal her er, og jeg overvejede også flere gange, hvordan jeg kunne lave noget, der tilnærmelsesvist opleves som intimt?

-Jeg vælger at holde mig til, at jeg arbejder i billeder. Og de flotteste er dem, hvor der næsten ikke sker noget som helst. Fordi heste er så sindssyg gode til bare at være heste. De er vanvittig gode til bare at være tilstede.

Kai Bredholt er også komponisten bag lydkulissen til jubilæumsindslaget. Inspireret af det islandske band Sigur Rós, der er et islandsk artrock/postrock-band. Ligesom bandet har lydkulissen fokus på langsomme, repetetive kompositioner med inspiration fra art-rock, klassisk musik og en smule folkemusik. Der er i høj grad oplevelser i vente i aften kl. 20.00 under Icehorse Festival.

/KC