NYHEDER

3/1-2023Forfatter: Helle Mogensen

Registrering af enkeltheste i CHR

Det er nu muligt at registrere de enkelte heste i en hestebesætning.

Registreringen skal ske via Fødevarestyrelsens app CHR. Appen kan hentes i App Store/Google Play.

Det er den ansvarlige for hesteholdet, der skal foretage registreringen af hestene og ikke de enkelte hesteejere på et opstaldningssted. Registreringen skal være foretaget senest den 31. marts 2023.

Når man har oprettet en besætning og skal registrere de enkelte heste, trækkes data på hestene fra hestedatabasen hos SEGES.

Der overføres data fra Worldfengur til hestedatabasen hos SEGES, men vi oplever lige nu, at nogle heste ikke bliver overført korrekt. Det arbejder vi på med Worldfengur, Island lige pt, så hav tålmodighed indtil dette er faldet på plads.

Kun heste, der opholder sig i et hestehold i mere end 30 dage, skal knyttes til hesteholdet. Der er enkelte undtagelser, hvor opholdet kan være længere:

Registrering efter 90 dages ophold:

    • Heste, der deltager i konkurrencer, væddeløb, opvisninger/skuer, træning eller trækdyrs-aktiviteter.
    • Hopper der opstaldes til avl.

 

Ingen registrering i hele avlssæsonen:

    • Hingste der opstaldes til avl.

 

Passene på danskfødte heste, der får udstedt pas hos en anden, godkendt pasudsteder skal fremadrettet sendes af pasudsteder til Stambogskontoret, som varetager registrering af hesten i CHR og derefter udleverer passet til hestens ejer.

Ejerne af importerede heste skal også fremadrettet selv sørge for at registrere hestene i Danmark.

Der ligger en guide til selve CHR registreringen på Fødevarestyrelsens hjemmeside: https://foedevarestyrelsen.dk/…/CHR-registrering.aspx

Med de nye CHR-regler følger også ændrede frister for en række registreringer. Fremadrettet skal bl.a. disse registreringer foretages efter senest 7 dage:

– Ejerskifte

– Udelukkelse fra konsum (foretages af dyrlægen i forbindelse med medicinering)

– Afmelding af en død hest

Fremadrettet vil vi også bede om CPR-numre i forbindelse med registrering af ejerskab, da det er et krav, at disse data overføres til CHR.

 

(kilde: Fb SEGES, Hest)