NYHEDER

12/6-2019

Roskilde Dyrskue – et stort udstillingsvindue for den islandske hest!

Af Kristina Christensen Foto: Suzanne Harslund

 

Roskilde Dyrskue, der blev afholdt i dagene 31. maj – 2. juni 2019, er et stort udstillingsvindue for den islandske hest. I løbet af 3 dage besøgte 113.000 mennesker skuet.

Ved årets Roskilde Dyrskue var der tilmeldt 21 islandske heste. 17 mødte frem til bedømmelse inkl. en samling efter hingsten Sonur fra Dalur og en samling efter hoppen Luda fra Lykkesholm. Begge samlinger opnåede 23 point, desuden opnåede 3 heste 24 point, nemlig Sonur fra Dalur, Pila fra Hårkildegård og Nist fra Hårkildegård.

-Der skal lyde en tak til dommerteamet, som bestod af Bjarne Poulsen, Susie Mielby og aspirant Rune Hansen og dommersekretærerne Conny Laustsen og Hanne Thorarinson. Tak til alle udstillere for mange timers træning, kæmpe indsats! Vi kan være stolte af vores islandske heste, siger både racerepræsentant Mogens Marker og medlem af DIs avlskomité Suzanne Harslund.

-Vi havde heste udtaget til at deltage i alle fælleskonkurrencer på tværs af racerne, og alle præsenterede sig flot og blev godt bakket op af de andre udstillere på tilskuerpladserne. Sonur fra Dalur var med i kampen om at blive Sjællandspræmie-hingst. Han fik en flot andenplads efter en nervepirrende omkamp mod shetlandsponyen.

-Tradititionen tro havde vi også to heste med i Roskilde Kvadrillen, som åbner Det store Hesteshow med en kvadrille bestående af to heste af hver race, tilsammen over 60 ekvipager. Det var nye heste og ryttere som tog denne kvadrille i år, og de klarede det så fint, lyder det både fra Mogens og Suzanne.

-19 heste deltog i islænderkvadrillen, som hver gang er et stort trækplaster til Det store Hesteshow. Programmet var ændret i år i forhold til tidligere, og det var dejligt at se så flot et program, hvor der også var gemt noget velkendt – det er så flot, når alle slutter op i en flot vifte – så er der kuldegysninger på tilskuerpladserne! afslutter Suzanne.

Se en video af kvadrillen lige her: https://www.youtube.com/watch?v=jH6IfQnxawA

Det var Mogens Markers første år som officiel racerepræsentant. Mogens ønsker at takke alle udstillere og showryttere for at bakke op og bære over med de ting, som ikke helt ligger i rutinen endnu. Særligt en tak til Nete Jørgensen og Hanne Thorarinson.

Følgende heste fik ærespræmie fra Dansk Islandshesteforening:

 

Sonur fra Dalur fik 24 point.

Samling efter Sonur fra Dalur fik 23 point.

Nist fra Hårkildegård fik 24 point.

Samling efter Luda fra Lykkesholm fik 23 point.

Desuden modtog Pila fra Hårkildegård ærespræmie fra Landbrugøst-avisen, hun fik også 24 point.  https://landbrugoest.landbrugnet.dk/artikler/dyrskue/landbrugoest-praemie-til-pila.aspx