NYHEDER

28/6-2021

DM i Alrid afholdes i Nordjylland d. 4.- 5. september!

DM i Alrid blev også afholdt ved Langtved Ishestes faciliteter i 2018. Foto: Refstrup.

Af Sportskomiteen

Sportskomiteen i Dansk Islandshesteforening glæder sig over at kunne meddele, at Dansk Islandshesteforening har indgået et samarbejde med en gruppe lokale Alrid-entusiaster og Langtved Isheste om afholdelse af DM i Alrid i weekenden d. 4. – 5. september 2021.

Arrangørgruppen tæller erfarne kræfter, der også medvirkede til at afvikle et vellykket DM i Alrid i 2018 og som til daglig er tilknyttet Langtved Ishestes faciliteter ved Jyske Ås i Nordjylland.

Hvad er Alrid?

Alrid er en sammentrækning af de to ord ALsidig RIDning. Konkurrencen består af fem delopgaver, som alle skal bestås for at gennemføre.

Man kan ride Alrid på fire niveauer, AL1, AL2, AL3 og AL4, hvor AL1 er den sværeste.

1. Udholdenhed
Et distanceridt, hvor der skal tilbagelægges en kilometerrække indenfor en max tid. Antal kilometer og max tid beror naturligvis på hvilket niveau, der rides. Distanceridtet rides i etapper, med obligatorisk 5 minutters pauser pr. 5 km.

2. Terrænlydighed
Terrænlydigheden indgår som en etape i distanceridtet. Her skal der forceres nogle forhindringer, som kan være spring, grøfter, vand el. lign. Max højde/bredde og antal forhindringer beror igen på hvilket niveau, der rides.

3. Lydighed
Lydighed foregår på en 20 x 40 bane, hvor et program skal rides. Der skal vises forskellige øvelser (volter, slangelinje, skråt igennem, overgange) i forskellige gangarter. Der er udformet programmer til de forskellige niveauer. I AL1 skal Lydighed rides som Free Style, hvilket betyder at rytteren selv laver sit program, som skal indeholde nogle bestemte øvelser, samt nogle valgfri øvelser.

4. Gangarter
Gangarterne vises på en ovalbane, og der rides fir- eller femgangsprogrammer, som beskrevet i FEIF-reglementet – alt efter hvilket niveau man rider. AL4 og AL3 er den nemmeste firgang, mens AL1 er den sværeste firgang eller femgang.

5. Hurtighed
En og en skal rytterne tilbagelægge en strækning på 200-350 m så hurtigt som muligt. Gangart er valgfrit.

 

DM på Langtved 2018. Foto: Refstrup

 

DM på Langtved 2018. Foto: Refstrup

 

DM på Langtved 2018. Foto: Refstrup

 

DM på Langtved 2018. Foto: Refstrup

Hvor kan jeg følge med?

Hop ind og følg stævnets forberedelser allerede nu på Facebooksiden DM Alrid 4-5 september 2021 

 

Hvor kan man opleve DM i Alrid 2021?

Langtved Isheste er et større professionelt islandshestecenter og stutteri beliggende i den smukke Jyske Ås ca. 35 km. nord for Ålborg og tæt på motorvejen til Frederikshavn. Stedet danner rammen om DM i Alrid 2021.

Langtved Isheste drives af Jón Stenild og Hans Olaf Stenild.

Adressen er:

Dybvadvej 124,
9740 Jerslev

 

Mere information følger

Mere information kommer på Sporti.dk via linket HER