NYHEDER

22/1-2021

Selv om vi ikke kan være sammen lige nu, kan vi godt gøre en forskel sammen

Friluftsrådet og DR Ramasjang opfordrer børn til at gøre Gode Gerninger

Af Kristina Christensen

Friluftsrådet opfordrer alle børn til at gøre gode gerninger, der har noget med naturen at gøre. Man kan for eksempel tage en ven eller en nabo med ud en tur i naturen eller man kan bygge en redekasse til havens fugle, et insekthotel eller et pindsvinebo.

For dig med islandsk hest kunne det måske være at sende en videohilsen fra ryggen af din hest til en ensom ældre på et plejehjem? Eller give et andet barn en trække-tur med hjælp fra en voksen?

For hver god gerning, som et barn gør og registrerer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kr. til Danmarks Indsamlingen 2021. Så gør man en god gerning i naturen, hjælper man med at samle ind til udsatte børn i Syrien er budskabet altså fra Friluftsrådet, der sammen sammen med DR Ramasjang, FDF og landets biblioteker vil engagere landets børn i den gode sags tjeneste.

“Naturen er jo noget, der gør rigtig mange mennesker glade, og at få en hilsen med en blomst, en tegning eller en videohilsen fra et sted ude i naturen, det er noget, der varmer i svær tid, hvor mange ældre for eksempel ikke kommer ud,”

siger Winni Grosbøll, der netop er tiltrådt som direktør i Friluftsrådet.

Idéer til dig med islandsk hest

Indsaml noget skrald (Tag rygsækken med på ridetur, hop ned fra din hest og saml affald op fra vejkanten. Tag det med hjem i skraldespanden)


Hjælp dyrene i naturen / haven
(Det er hyggeligt at tage en håndfuld fuglefoder med ud på et foderbræt ved folden, når du alligevel skal ud at fodre i al slags vejr og vind)


Bag en kage til én, du vil glæde
(Du kan fx lave småkager udstukket med en form, der ligner en islandsk hest?)


Ring/skriv til dine bedsteforældre
(FaceTime, Messenger, Snap eller SMS inklusiv et billede af dig og din islandske hest vil helt sikkert vække lykke)


Send en hilsen til nogen på et plejehjem
(Lav en lille film med dig og din islandske hest og send den til jeres lokale plejehjem. Måske kan du fortælle lidt om, hvad din hests islandske navn betyder på dansk? Og hvad tølt er? Samt hvad du godt kan lide ved den islandske hesterace?)


Gå en tur med en ven/nabo/familiemedlem 
(Hvis du får en voksen til at hjælpe dig, vil din hest sikkert gerne give en trækketur. Islandske heste er kendte for sit omgængelige væsen. Mennesker, der ikke kender ret meget til heste, vil hurtigt føle sig tryg omkring din hest)


Gør en hemmelig tjeneste for nogen
(Puds din ven eller venindes sadel eller hovedtøj? Fej staldgulvet? Ryd op i hele stalden? Har du selv en god idé?)


Læs en historie højt for et andet barn 
(Mette Damm Bak har skrevet en rigtig god børnebogsserie, der hedder “Hestedrømme”)

Kære islandshesteklubber – Giv budskabet videre

Winni Grosbøll håber, at friluftsforeninger over hele landet vil sende opfordringen videre til børnene i lokalforeningen og at lærere, pædagoger, dagplejere, trænere og spejderledere vil hjælpe børnene i gang med at gøre gode gerninger.

“Spred budskabet til alle de børn, du kender. Det giver gode oplevelser, og man gør noget dobbeltgodt, hvis man både gør noget for andre, for naturen og samtidig får samlet penge ind til Syriens børn. Meget bedre bliver det da ikke,” siger Winni Grosbøll.

Alle de Gode Gerninger skal registreres på dr.dk/godegerninger, og man kan finde ideer til gode gerninger hos alle samarbejdspartnere.

Friluftsrådets ideer finder du her.