NYHEDER

8/5-2020

Sidste nyt i forhold til faserne i regeringens genåbning af Danmark

Myndighederne har offentliggjort en plan for fase 2 af genåbningen af det danske samfund, og selvom der nu officielt åbnes op for al udendørs idræts- og foreningsliv, fastholdes forsamlingsforbuddet mod flere end 10 personer stadig. Der er også givet grønt lys til at åbne op for professionel idræt uden tilskuere.

Dansk Rideforbund skriver på sin hjemmeside at: ”Førend det har været muligt at se den konkrete aftaletekst fra myndighederne, er det ikke muligt for DRF at sige, om denne del af aftalen vil få indflydelse på ridesporten. DRF vil i de kommende dage atter gå i dialog med Danmarks Idrætsforbund (DIF) med det formål at komme frem til en fælles fortolkning af den fulde aftaletekst, og vi forventer at kunne komme med en mere detaljeret udmelding i starten af næste uge”.

Aftale offentliggjort om plan for fase 3 i genåbningen af Danmark
Aftale om plan for fase 3 i genåbningen af Danmark er netop offentliggjort på statsministeriets hjemmeside. 

Fase 3 tager sin begyndelse fra den 8. juni, og der vil kunne gennemføres initiativer med betydning for landets lokalklubber.

Dvs. at fra d. 8. juni:

– hæves forbuddet mod forsamlinger til 30-50.

– vil indendørs idræts- og foreningsliv kunne genoptages

Der vil selvfølgelig gælde retningslinjer vedrørende afstand, hygiejne mv. for alle de lokalklubber, der vil kunne åbne sine faciliteter. Hold /jer orienterede på coronasmitte.dk, for hvis epidemien blusser op igen, kan regeringen fravige fra ovenstående.

Dansk Islandshesteforenings bestyrelse skal have bestyrelsesmøde på mandag d. 11. maj og vil se på mulighederne ind i de givne retningslinjer for fase 2 og 3. Vi følger selvfølgelig situationen tæt.

Med venlig hilsen Mie Trolle, formand Dansk Islandshesteforening

 

Kilde: DRF og statsministeriets hjemmeside

Få det fulde overblik over de seneste nyheder på islandshest.dk her