NYHEDER

11/3-2019

Sjovt og lærerigt kortspil med islandske heste

Måske kan du huske de gamle kortspil med racerbiler, motorcykler mm, hvor man dystede om at have den hurtigste bil eller flest hestekræfter og lignende ? Nu kan du få en version udelukkende med rigtige hestekræfter. For Helle Brønnum har lavet en udgave med islandske heste. Der kan spilles om højeste kåring, højeste delkarakterer, flest afkom og andet hestenørdet, og kun fantasien sætter grænserne.

Med inspiration i de gamle klassiske bilspil og et ældre udgået spil fra Island har Helle Brønnum fra Ledøje samlet en række aktuelle, højt kårede Islandske hingste og hopper i et danskproduceret kortspil.

Foto: Steffi Svendsen Facebook.

-Egentlig ønskede jeg bare at købe hestespillet fra Island 2008, da det jeg har er godt slidt. Jeg skrev til producenterne af spillet, skrev til Landsmót, talte med WorldFengur til VM2017, men ingen kunne hjælpe. Jeg har også været i kontakt med de store heste- og turistbutikker i Island, men heller ikke her lykkedes det at opdrive det gamle hestespil. Derfor endte det med at jeg lavede det selv.

-Det har været en sjov proces med at udvikle spillet, få tilbud hjem, lavet alle kortene og spændt vente på det færdige resultat.
Alle ejere af deltagende heste har sendt billeder og interessen for at være med i spillet har været stor og positiv, fortæller Helle.

Og heldigvis har rigtig mange taget godt imod spillet, og der er allerede solgt ca halvdelen af det begrænsede oplag. Du kan møde både hestespillet og Helle Brønnum til IceHorse Festival.

/KC