NYHEDER

9/9-2021

Skal du med til Finland? NM 2022 på Ålandsøerne

Nordisk Mesterskab i islandshestesport 2022 sker i smukke Finland 9. – 14. august 2022.

Gennem de sidste to år har foreningen Áslenskur arbejdet på at etablere et stort sport- og gædingakeppni-baneanlæg med pasbane på lokationen ”Ålandstravet.”

Med hele 88 hestebokse, plads til mobile teltstalde, folde, faciliteter til frivillige, café og tilskuerpladser er stedet nu gearet til at være vært ved internationale mesterskaber som Nordisk Mesterskab. Danmark deltager selvfølgelig med et til mesterskabet udtaget landshold.

Så skal vi til Finland!

Næste år bliver Nordisk Mesterskab derfor afholdt på Ålandstravet, der ligger på de finske Ålandsøer mellem Sverige og Finland. Det tager to timer at sejle fra Grisselhamn i det østlige Sverige til øen Eckerö. Det er også muligt at flyve 30-45 minutter fra Stockholm eller Helsinki.

Tæt på Ålandstravet, indenfor fem kilometer fra stævnepladsen, er der yderligere mulighed shopping, hoteller og restauranter.

Øerne huser omkring 850 heste, heraf er ca. 200 islandske heste. Foreningen Álenskur, der står bag udvidelsen af baneanlægget, og som er en af drivkræfterne bag afholdelsen af mesterskabet, har eksisteret siden 1997 og arbejder for at øge interessen for den islandske hest.

Fakta om Åland

Åland er en finsk selvstyrende øgruppe med 26.530 indbyggere, beliggende i den nordlige del af Østersøen ved indgangen til Den Botniske Bugt og ca. 40 km fra den svenske og 100 km fra den finske kyst. Øgruppen består af over 6.500 øer og skær. Hovedstaden er Mariehamn.

Areal: 1.580 km²

Befolkningstal: 29.789 (2019)

Officielt sprog: Svensk

Læs mere her

Foto: visitaland.com