NYHEDER

1/2-2019

Smári! – Ny islandshesteklub i det Sydsjællandske

Smári er en nystiftet lokalklub, der er nu er medlem af DI. Klubben er hjemmehørende i sydsjælland, på Falster og Lolland.

– Der skulle dog gå nogle år, før initiativet til en lokalklub blev taget. Men lige fra den spæde start var der opbakning og opmærksomhed fra nær og fjern!

Sådan indleder Pil Martins, nyvalgt formand for Smári fortællingen om klubben, der hører til i Guldborgsund Kommune (Falster). Den dækker området Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland, og allerede nu er der lige knap 80 medlemmer. Målet er at kunne tiltrække mellem 200-250 medlemmer fra hele området, fortæller Pil begejstret:

-Igennem de sidste 10 år er antallet af islandske heste på Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland steget betragteligt. Tidligere var der så få, at de fleste kendte hinanden og man vidste, hvor de islandske heste befandt sig hernede. Sådan er det ikke længere! Overalt i landskabet ser man nu de lækreste uldne islændere, og der er kommet langt større fokus på undervisning, avl og konkurrence. Allerede dengang var det på tale blandt islandshesteejere, at det ville være skønt med en lokalklub, der kunne medvirke til at arrangere undervisning, fællesture, stævner og samle folk til andre spændende arrangementer i området.

Hvornår blev klubben stiftet?

-Klubben blev stiftet en hyggelig aften i oktober i Maribo, hvor mere end 40 gæve islandshesteejere var mødt op! Klubbens navn, Smári, blev valgt i fællesskab, og som formand sidder nu jeg, Pil Martins, næstformand Luther Gudmundsson, bestyrelsesmedlemmerne Eva Rygaard Jensen og Tenna Heimann Olsen, kasserer Malene Lübeck Gudmundsson. Som suppleanter Mie Rasmussen, Linda Rasmussen og Kiki Boserup. Alle som initiativtagere til opstart af foreningen, samt selvfølgelig mange andre, der også har givet deres støtte.

Hvorfor er lokalklubben medlem af DI?

-For at give Smári’s medlemmer de bedste muligheder med deres islandske heste, kunne lave og deltage i arrangementer under DI, og ikke mindst støtte DI’s store arbejde, var det vigtigt for klubben at blive medlem at Dansk Islandshesteforening. Godkendelsen er foregået med stor opbakning, vi er blevet godt modtaget af DI og sekretariatet, og Smári kan nu kalde sig islandshesteforening under DI – det er vi meget stolte af!

Smári har på nuværende tidspunkt 4 udvalg for at imødekomme medlemmernes interesser: et aktivitetsudvalg, et naturudvalg, et juniorudvalg og et avlsudvalg. Pil fortæller, at alle udvalgene allerede nu har en masse spændende aktiviteter på tegnebrættet.

-Bl.a. vil vi i marts måned afholde både indendørs træningsstævne og et følshow. Men også avlsrelateret undervisning, junior- og ungrytter arrangementer samt fællessture er i kalenderen det kommende forår, foruden selvfølgelig undervisning på flere lokaliteter i området. Vi glæder os til mange sjove, spændende og lærerige arrangementer fremover, afslutter hun.

Vil du i kontakt med Smári lægger Pil Martins foreløbig telefon til klubben på 26168795.

/KC