NYHEDER

21/9-2018

Stævnesæson 2019 i planlægningsfasen – se kvalifikationskravene her

Knap er stævnesæson 2018 overstået, før end DIs sportskomité arbejder med planlægningen af næste års stævnesæson.

Allerede nu ligger det fast, at DI og lokalklubben Tvistur bliver vært ved et stort landsstævne, der afholdes samtidig med DM for islandske heste i 2019. DM 2019 bliver dermed et todelt event. Dels et WRL-stævne med DM-klasser, og dels et DRL-stævne med landsstævneklasser. Stævnet afholdes på landsskuepladsen i Herning i dagene 11.-14./7 2019.

Sportskomitéen arbejder også på, at de nye banefaciliteter på Hedeland indvies med et DM i gaeðingakeppni i dagene  28.-30./6. 2019. Flere lokalklubber er i gang med at undersøge muligheden for at deltage som medarrangører.

I forhold til DM i Alrid har lokalklubben Toppur meldt sig på banen som arrangør. DM i Alrid vil blive afholdt i dagene 7.-8./9 2019 på Birkegården.

Formand for sportskomitéen Stine Weinreich ser frem til næste års stævnesæson:

-Der er gode begivenheder i vente. Og vi er langt med planlægningen. Det er rigtig godt, at lokalklubberne viser arrangementerne interesse, så vi sammen kan skabe oplevelser og gode rammer til store stævner i 2019. Det bliver fantastisk for gaeðingakeppni, at disciplinen vil få fokus i nyindviede omgivelser på Hedeland. Vi har i sportkomiteen også været optagede af, hvordan vi kunne skabe muligheden og rammerne for, at sport A og sport B klasser blandes med eliteklasser. Jeg tror, at sommerens store DM/ Landsstævne bliver en interessant ny oplevelse i Herning.

Allerede nu kan interesserede sportsryttere finde kvalifikationskravene til sæson 2019 lige her: http://www.islandshest.dk/sport/sport-fipo/til-rytterne/kvalifikationskrav/dm-sport/