NYHEDER

10/11-2018

Tillykke til DIs nye æresmedlemmer og alle prismodtagere på generalforsamlingen 2018

Under dagens generalforsamling uddeltes adskillige priser og anerkendelser. Der blev også udnævnt to æresmedlemmer.

-Kan man udnævne et æresmedlemskab til medlemmer, mens de stadig er aktive i foreningen, lød det indledningsvis fra formand Mie Trolle. For egentlig tildeles sådan et først, når man stopper som frivillig, svarede hun.

I anledning af Dansk Islandshesteforenings jubilæumsår valgte bestyrelsen i dag at svare JA!
Derfor kan Rita Geertz og Bjarne Poulsen nu begge kalde sig æresmedlemmer i Dansk Islandshesteforening.

Mie Trolle begrundede udnævnelsen af Rita og Bjarne med at:

-I har været der ligeså længe, jeg kan huske. I er altid klar, og I kan simpelthen ikke lade være. I bidrager begge, I er loyale, omgængelige, tilgængelige og hjælpsomme. For dig Rita gælder det, at du er en stor drivkraft med en stor idérigdom. Du kender DIs historie, og du deler gerne ud af den. Du har gjort en kæmpe arbejdsindsats i DI uddannelse, du har været aktiv i det politiske arbejde og et særdeles stort aktiv på sekretariatet.

-For dig Bjarne gælder det, at du stiller uegennyttigt op for arbejdet med at udbrede kendskabet til den islandske hest. Du er drivkraften bag kåringer, dyrskuer, nationale og internationale kåringer. Du er en omvandrende stambog, og det betyder samtidig rigtig meget for dig, at alle omkring dig har det godt. Der skal lyde et stort, taknemmeligt og hjerteligt tillykke og en stor tak til jer begge, lød det afsluttende fra Mie.

 

Fra venstre: Rita Geertz og Bjarne Poulsen. Foto: KC

 

Årets klub – Teitur

Afgående formand for klubkomiteen Anne-Sofie Jepsen ønskede Teitur tillykke som årets klub i DI 2018 med ordene:
-Tillykke til Lokalklubben Teitur med titlen som årets klub i DI 2018. Titlen tilfalder Teitur på baggrund af klubbens store engagement og arbejde i forhold til ”Islandske heste i Byen” i oktober 2018. Tusinde tak for det. Det er værdsat i DI, når lokale kræfter bidrager i store arrangementer, som Teitur netop har gjort – Stort tillykke med titlen!

 

En tak til frivillige i DIs komiteer

Anne-Sofie Jepsen (i midten) fik en buket som tak for sin indsats som formand for klubkomiteen. Foto: KC

 

Mette Høj (i midten) fik en buket som tak for sin indsats som konstitueret formand for avlskomiteen. Foto: KC

 

Nikolaj Staal og Tea Fenger-Cederborg blev også takket for hver deres indsats i avlskomiteen. Helle Brendstrup fik også en buket som tak, men nåede ikke med på foto. Foto: KC

 

Avlens priser 2018

Avlskomitéen uddelte følgende priser:

Højst kårede danskavlede 4 års hingst:
Vökull fra Gedehøjgård Total: 8,60
Ejer og avler: Hanne Ravn Hansen og Kristiane Brun Hansen (Kristiane er også avler af sidste års højst kårede 4-års hingst, Völur, som er halvbror til Vökull)

Højst kåret danskavlet 4 års hoppe:
Kátina fra Kepp Total: 8,51
Ejer og avler: Rasmus Kepp

Højst kåret danskavlet 5 års hingst:
Hákon fra Engholm Total: 8,48
Ejer og avler: Engholm Consult ApS v. Ditte Cecilie Vemming

Højst kåret danskavlet 5 års hoppe:
Grímsey fra Slippen Total: 8,36
Ejer: Fam. van Nunen
Avler: Jóhann Rúnar Skúlason

Højst kåret danskavlet 6 års hingst:
Pjakkur fra Vesterlyng Total: 8,55
Ejer og avler: Dennis Wenk og Jette Reinbach Wenk

Højst kåret danskavlet 6 års hoppe:
Svala fra Ultvedgård Total: 8,38
Ejer: John Siiger Hansen, Kristian Jørgensen og Rasmus Møller Jensen
Avler: Eva Schürer

Højst kåret danskavlet 7 år og ældre hingst:
Náttfari fra Bendstrup Total: 8,57
Ejer: Christina Ambos
Avler: Birgitta Krogsgaard Guðnason

Højst kåret danskavlet 7 år og ældre hoppe:
Vist fra Slippen Total: 8,41
Ejer: Guðbjörn Þórir Þrastarson, Marianne Jacobsen og Selma Stockner
Avler: Jóhann Rúnar Skúlason

 

Årets hingst 2018:
Titlen som Årets hingst 2018 uddeles til en hingst, der har gjort sig særligt bemærket. Kriterierne for denne kategori er, at det er en hingst, som har gjort sig positiv bemærket i avlen og/eller på konkurrencebanerne. Det kan være en bemærkelsesværdig præstation ved en kåring (enten egen kåring eller afkomskåring eller et større antal kårede afkom). Som 1. Prioritet skal det være en danskavlet.

Årets hingst 2018 er: Vökull fra Gedehøjgård

Vökull blev kåret i Herning i år med en total på 8,60 – kun 4 år gammel. Det gør ham til den højst kårede, danskavlede 4-års nogenside og den 2. højst kårede 4-års i verden (kun overgået af Konsert frá Hofi).

Stort tillykke til Vökulls ejere og avlere, Hanne Ravn Hansen og Kristiane Brun Hansen.

 

Årets hoppe 2018:
Uddeles til en hoppe, der har gjort sig særligt bemærket. Kriterierne for denne kategori er, at det er en hoppe, som har gjort sig positiv bemærket i avlen og/eller på konkurrencebanerne. Det kan være en bemærkelsesværdig præstation ved en kåring (enten egen kåring eller afkomskåring eller et større antal kårede afkom). Som 1. Prioritet skal det være en danskavlet.

Årets hoppe er: Kátina fra Kepp

Kátina blev kåret i Herning med en total på 8,51 – kun 4 år gammel. Kátina er dermed den højst kårede, danskavlede 4-års hoppe nogenside og den 2. højst kårede 4-års hoppe i verden.

Stort tillykke til Kátinas ejer og avler Rasmus Kepp

 

Årets kåringsrytter
Uddeles til en kåringsrytter udfra gennemsnittet på basis af 10 bedste viste heste

Årets kåringsrytter 2018 er Agnar Snorri Stefánsson.

Agnar har vist 48 heste til kåringer i 2018. Agnars gennemsnit på de 10 bedste heste var på 8,48. Den højst bedømte hest som Agnar har vist i 2018 blev bedømt med 8,68 totalt.

Stort tillykke til Agnar!

 

Årets unge kåringsrytter
Kriterierne for denne kategori er, at det er en ung kåringsrytter (under 25 år), som har fremvist en eller flere heste til en af årets FEIF kåringer. DI-Avl vurdere kandidaterne udfra resultaterne og selve kåringens forløb.

Årets unge kåringsrytter er: Pernille Wulff Harslund

Pernille har vist 4 heste til kåring i 2018 – 2 til bygningsbedømmelse og 2 til fuldkåring. Vi håber at se dig igen på kåringsbanerne næste år.

Stort tillykke til Pernille!

 

Årets avler 2018
Uddeles til en avler, der har opnået særlige fine kåringsresultater i årets løb. Kriterierne for denne kategori er, at det er en avler som først og fremmest har gjort sig særlig bemærket ved en eller flere FEIF kåringer. Et højt niveau af heste med flotte resultater og/eller en fremragende afkomskåring af hoppe eller hingst. Ydermere kan avleren have haft flere heste med i topsportskonkurrencer.

Årets avler 2018 er: Stutteri Slippen

Slippen har i år vist 4 heste til fuldkåring med et gennemsnit på 8,30.

Hestene som er vist er:

Vist fra Slippen (8,41)
Grímsey fra Slippen (8,36)
Náttar fra Slippen (8,34)
Demba fra Slippen ( 8,10)

Stort tillykke til Slippen!

Fra venstre Mie Trolle, Kristiane Brun Hansen, Caroline Seehusen, der modtog prisen på vegne af Rasmus Kepp, årets avler Jóhann Rúnar Skúlason, Guðbjörn Þórir Þrastarson, Susanne Harslund, der modtog prisen på vegne af årets unge kåringsrytter, Pernille Wulff Harslund og Caroline Thrane. Foto: KC.

 

Generalforsamlingen afsluttedes med en opfordring fra Jens Iversen til at fejre de mange frivillige, der gennem foreningens 50 års historie har gjort en stor indsats. Punktet ”Eventuelt” sluttede derfor med et stående bifald fra hele forsamlingen for foreningens mange frivillige.

 

 

Et mere omfattende og detaljeret referat udarbejdet af Rita Geertz, der blev valgt til referent af generalforsamlingen, offentliggøres på islandshest.dk, når det er godkendt.

/KC